• AUTO

    F1: Με πολλά ερωτηματικά το πρόγραμμα του 2021


    Το πρόγραμμα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, αριθμεί 23 αγώνες. Προφανώς πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να εγκριθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA το Δεκέμβριο. Μετέπειτα ελπίζουμε όλοι μας να επιτρέπει η πανδημία την υλοποίησή του.

    Η F1 κατάφερε φέτος υιοθετώντας πολύ αυστηρά πρωτόκολλα να πραγματοποιήσει 13 αγώνες έως τώρα, κυρίως στην Ευρώπη, ενώ είναι προγραμματισμένοι άλλοι τέσσερις για τη λήξη του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το Τουρκικό GP αυτή την Κυριακή 15/11.

    Εκφράζεται η ελπίδα ότι οι αγώνες του 2021 θα γίνουν με θεατές. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 21/3 στην Αυστραλία. Δεν έχει αγώνα το Ορθόδοξο Πάσχα (2/5) και είναι αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο του μέρος με δυο αγώνες το Μάρτιο, δυο τον Απρίλιο, δυο το Μάιο, τρεις τον Ιούνιο, δυο τον Ιούλιο, δυο τον Αύγουστο
    Μετά αρχίζουν τα ωραία με 3 αγώνες το Σεπτέμβριο, 4 τον Οκτώβριο, 2 το Νοέμβριο και έναν το Δεκέμβριο.

    Υπάρχουν δυο τριπλέτες αγώνων χωρίς κενό: Βέλγιο/Ολλανδία/Ιταλία και Ρωσία/Σιγκαπούρη/Ιαπωνία. Νέοι αγώνες είναι το Ολλανδικό GP στο Ζάντβρουπ, το οποίο φέτος ήταν προγραμματισμένο αλλά ακυρώθηκε λόγω πανδημίας και το GP της Σαουδικής Αραβίας στην Τζέντα στις 28/11/21. Αυτό ήταν αναμενόμενο από την εποχή που ανακοινώθηκε η συμφωνία της F1 με την Aramco.

    Όπως μπορείτε να δείτε στις 25/4 υπάρχει ένας αγώνας που δεν έχει επισημοποιηθεί. Πρόκειται για το Βιετναμέζικο GP που έχει προβλήματα. Επίσης με αστερίσκο επισημαίνονται οι αγώνες που έχουν ακόμη εκκρεμότητες συμβολαίου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ