• AUTO

    F1 Κίνα: Ο Φερστάπεν στην pole!

    SHANGHAI, CHINA – APRIL 20: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, Third placed qualifier Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team and Mohammed ben Sulayem, FIA President talk in parc ferme after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 20, 2024 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)


    Ο Ολλανδός με φόρα από το Sprint Race πήρε την pole με σημαντική διαφορά από την άλλη Red Bull του Σέρτζιο Πέρεζ.

    Είναι ακόμη μια μέρα με υπεροχή Φερστάπεν για τη F1, μια μέρα που βρήκε για πρώτη φορά έναν οδηγό να κερδίζει αγώνα (Sprint) και μετά να παίρνει και την pole για τον κυρίως αγώνα. Μάλιστα ο Φερστάπεν που χτες έχασε λόγω βροχής την pole στο Sprint Qualifying κατάφερε να πάρει σήμερα την pole με μεγάλη διαφορά: 3 δέκατα από τον έτερο οδηγό της Red Bull μισό δευτερόλεπτο από τον Αλόνσο που έφερε στην 3η θέση την Aston Martin.

    Portrait, Parc Ferme, Shanghai International Circuit, GP2405a, F1, GP, China
    Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, in Parc Ferme after Qualifying

    O Ισπανός οδηγός προσπάθησε έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το κακό φινάλε στο Sprint Race που τον έφερε εκτός βαθμών και με ποινή 10 sec γιατί χτύπησε το Σάινθ. Οι κατατακτήριες δοκιμές έκρυβαν δράμα τόσο για τον Χάμιλτον όσο και για το Σάινθ. Ο πολυνίκης στη συγκεκριμένη πίστα αποκλείστηκε από το Q1 καθώς δεν κατάφερε να φέρει σε ιδανική θερμοκρασία τα ελαστικά του και έκανε λάθος στα φρένα για τη στροφή 14.

    Νωρίτερα ο Χάμιλτον είχε πάρει στο Sprint Race την 2η θέση θυμίζοντας τα παλιά με την απόδοσή του. Από το Q1 αποκλείστηκαν επίσης ο τοπικός ήρωας Ζου Γκουάνγιου, ο Μάγκνουνσεν, ο Τσουνόντα και ο Σάρτζαντ. Ο Πέρεζ κατάφερε τελευταία στιγμή να προκριθεί. Στο Q2 ήταν η σειρά του Στρολ να βρεθεί σε δύσκολη θέση με την Aston Martin. Ο Καναδός δεν κατάφερε να προκριθεί σε αντίθεση με τον Αλόνσο που εντυπωσίασε με το ρυθμό του. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν επίσης οι Alpine, ο Ρικιάρντο και ο Άλμπον. Θετική έκπληξη από τους Μπότας, Χούλκενμπεργκ που πέρασαν στην δεκάδα.

    SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA – APRIL 20: Carlos Sainz, Ferrari SF-24 during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on Saturday April 20, 2024 in Shanghai, China. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

    Το Q3 διακόπηκε όταν ο Σάινθ πάτησε άτσαλα στην τελευταία στροφή έχασε τον έλεγχο της Ferrari και μετά από δυο θεαματικές περιστροφές χτύπησε στα προστατευτικά. Βγήκε κόκκινη σημαία καθώς το μονοθέσιό του είχε μείνει στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού πάνω στο γκαζόν. Με κάποιο τρόπο ο Ισπανός κατάφερε να θέσει εκ νέου σε λειτουργία το μονοθέσιο και να επιστρέψει στα πιτ.

    Οι μηχανικοί άλλαξαν την αεροτομή που είχε σπάσει και ο Ισπανός κατάφερε να καταταγεί τελικά 7ος. Η Aston Martin υπέβαλλε ένσταση την οποία εξετάζουν οι αγωνοδίκες υπό το πρίσμα ότι ο Σάινθ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη συνέχεια από τη στιγμή που το μονοθέσιό του σταμάτησε στην πίστα. Ο Φερστάπεν σημείωσε ταχύτερο χρόνο απ’ όλους από την πρώτη του προσπάθεια.

    Η επίδοση αυτή όπως αποδείχτηκε αρκούσε για να του δώσει την pole, αλλά ο Ολλανδός βρήκε άλλα 3 δέκατα στη 2η προσπάθειά του. Ο Πέρεζ έφερε την άλλη Red Bull στη 2η θέση δεικνύοντας την υπεροχή της Αυστριακής ομάδας. Πίσω από τον Αλόνσο οι δυο McLaren που έφεραν τα ελαστικά σε θερμοκρασία λειτουργίας καλύτερα από τις Ferrari που ακολούθησαν. Ράσελ, Χούλκενμπεργκ και Μπότας συμπλήρωσαν την δεκάδα με επιδόσεις αναμενόμενες.

    Η τελική κατάταξη ήταν:

    Η εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 10:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΑΝΤ1+.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη και η ΝΔ πρέπει να παραμείνει πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου

    Φαρμακευτική κάνναβη: Η 1η υβριδική θερμοκηπιακή εγκατάσταση της Ευρώπης είναι της Curity Pharma στη Λάρισα

    Κασσελάκης: Ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας



    ΣΧΟΛΙΑ