• AUTO

    F1, Κατάρ: Έλαμψε ο Χάμιλτον!

    2021 Qatar Grand Prix, Saturday


    Ο Βρετανός πρωταθλητής πήρε άνετα την pole, αύριο εκκινεί έχοντας δίπλα του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν.

    Ο Χάμιλτον έγραψε ιστορία σημειώνοντας την pole στην πρώτη εμφάνιση της F1 στο Κατάρ. Είναι η 102η για τον πρωταθλητή και η 76η με τα χρώματα της Mercedes. Αξίζει να δει κανείς και τη διαφορά από τα Moto GP που είναι στα 32 sec, για να αντιληφθεί το πόσο γρήγορα γυρίζει στη Λοσάιλ η F1: μ.ω.τ 240km/h! Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών κατέβηκε για πρώτη φορά στο 1:21 με τη μαλακή γόμα (C3) στο Q2 αλλά βρήκε κι άλλο χρόνο στο Q3 και πήγε στο 1:20. Ήταν ο μόνο οδηγός που έσπασε το φράγμα των 81 δευτερολέπτων, η διαφορά του από το Φερστάπεν είναι στο μισό δευτερόλεπτο. Μια τέτοια απόδοση ρίχνει νερό στο μύλο των «καταγγελιών» καθώς η Red Bull ετοιμάζεται να καταθέσει ένσταση για τη νομιμότητα της πίσω πτέρυγας της Mercedes.

     

    Αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα θα δυναμιτίσει την εξέλιξη του πρωταθλήματος και της συναρπαστικής μονομαχίας για τον τίτλο που θα είναι κρίμα να κριθεί στα χαρτιά. Πίσω από τους δυο μονομάχους βρίσκεται η άλλη Mercedes του Βάλτερι Μπότας σίγουρα θα παίξει ρόλο αύριο με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην μονομαχία των δυο. Η δεύτερη Red Bull στα χέρια του Πέρεζ δεν τα κατάφερε να μπει στη δεκάδα. Ο Μεξικάνος οδηγός απέδωσε την υστέρηση σε αλλαγή τρόπου χρήσης των ελαστικών λόγω νύχτας, και παραδέχτηκε πως το μονοθέσιο είχε το ρυθμό για να πρωταγωνιστήσει. 

    Ο Πιερ Γκασλί παρότι χτύπησε άτσαλα στο κερμπ και είχε κλατάρισμα ελαστικού στο τέλος κατάφερε να πάρει την 4η θέση αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πόσο κακή ήταν η διαχείρισή του όταν βρίσκονταν στην μεγάλη ομάδα της Red Bull. Εξαιρετική επίδοση και από τον Τσουνότα με την άλλη Αlpha Tauri στην 8η θέση. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Αλόνσο, Νόρις, Σάινθ που κατάφεραν να κάνουν σημαντική διαφορά έναντι των teammate τους οδηγώντας καλύτερα σε μια πίστα που όλοι οι οδηγοί βλέπουν για πρώτη φορά. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης Οκόν και Φέτελ ενώ οι Στρολ, Λεκλέρκ, Ρικιάρντο απογοήτευσαν. 

     

    Ο Χάμιλτον μιλώντας για τον αυριανό αγώνα τόνισε πως δεν γνωρίζει αν θα χρειαστεί ένα ή δυο πιτ στοπ. Εκκινεί πάντως με τη μέση γόμα όπως και οι Φερστάπεν, Μπότας. Η πρώτη στροφή είναι φαρδιά οπότε υπάρχει χώρος για μάχη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδος (ΕΡΤ, Cosmote). 

     

    Η τελική σειρά κατάταξης ήταν:

     

     

    Νωρίτερα στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη θα πούμε περισσότερα για την συγκλονιστική μονομαχία των δυο πρωτοπόρων του τίτλου. Για να το δείτε αρκεί να ακολουθήσετε ένα από τα δυο προφίλ και να συντονιστείτε στο live από τις 15:00 και μετά: @seitanf1@pournarakis. Σας περιμένουμε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ