• AUTO

    F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα

    F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα


    Ο Ολλανδός ξεκίνησε δυνατά, οι Ferrari ακολουθούν από κοντά, οι Mercedes προβληματίζουν.

    Το πρώτο δείγμα γραφής της φετινής χρονιάς είναι συναρπαστικό. Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος με τη Red Bull, ο Λεκλέρκ με τη Ferrari ήταν εξίσου ταχύς. Αν δει μάλιστα κανείς την ανάλυση της Pirelli ο Μονεγάσκος είχε πατημένη γόμα οπότε θεωρητικά δεν εξάντλησε την ταχύτητα του μονοθεσίου του.

    Είναι ξεκάθαρο ότι ομάδες όπως οι Williams και η Aston Martin έχουν θέμα. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένοι και στη McLaren. Κάπου εδώ δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς πως όλες οι ομάδες με υβριδική μηχανή Mercedes συμπεριλαμβανομένης της εργοστασιακής προβληματίζουν με την απόδοσή τους που είναι υποδεέστερη του αναμενόμενου. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση.

    Η ανάλυση των σημερινών χρόνων από την Pirelli.

    Ο Φερστάπεν μετά το πέρας των δοκιμών ήταν ευχαριστημένος: «Το μονοθέσιο ήταν καλό σήμερα, η δοκιμή εδώ την περασμένη εβδομάδα μας βοήθησε να βρεθούμε σε καλό σημείο. Είχαμε μια πολύ απλή και ομαλή μέρα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος, δοκιμάσαμε μερικά πράγματα και φαινόταν να λειτουργούν καλά. Η Ferrari πιέζει σκληρά και είναι πολύ κοντά, οπότε αυτό είναι συναρπαστικό. Θα πρέπει να περιμένουμε τη λειτουργία της υβριδικής μηχανής διαφορετικών ομάδων, νομίζω ότι όλοι έχουν ακόμα πολλά να δώσουν».

    Στη Mercedes προβληματίζονται έντονα, κάνουν λόγο για περιορισμό απωλειών και παρότι ο Άντριου Σόλβιν τονίζει πως θα βρουν μερικά δέκατα απόψε, ο Χάμιλτον είναι συγκρατημένα απαισιόδοξος: «Στο FP2 οι δύο μπροστινοί δίσκοι μου ήταν σε διαφορετικές θερμοκρασίες, ο αριστερός λειτουργούσε σε χαμηλότερη θερμοκρασία και ο δεξιός σε υψηλότερη, οπότε όταν πατούσα τα φρένα ο δεξιός τραβούσε το τιμόνι. Αυτό σήμαινε ότι δεν κάναμε τους χρόνους που θέλαμε, αλλά δεν είναι τεράστιο πρόβλημα και μπορούμε να το διορθώσουμε. Οι αναπηδήσεις που έχουμε το κάνει πολύ πιο δύσκολο εκεί έξω. Δεν μπλοφάρουμε όπως πιστεύει ο κόσμος, αλλά θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να το ξεπεράσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Προς το παρόν, δεν θα είμαστε στον αγώνα για τη νίκη, η Red Bull είναι 8 με 9 δέκατα μπροστά και η Ferrari είναι μισό δευτερόλεπτο μπροστά. Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος μπορώ και να βγάλω το μέγιστο από το μονοθέσιο. Δεν είναι ιδανικό, αλλά ως ομάδα θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε».

    Στη Ferrari τώρα προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους με το Λεκλέρκ να υποβαθμίζει την επίδοσή του: «Οι ελεύθερες δοκιμές πήγαν αρκετά καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δείχνουμε να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι είναι ακόμη νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Είμαι αρκετά σίγουρος για το μονοθέσιο και ένιωσα καλά συνολικά. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και δουλέψαμε πολύ στο μονοθέσιο. Σημειώσαμε πρόοδο και πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να βρούμε μικρές λεπτομέρειες πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές».

    Από τις υπόλοιπες ομάδες – οδηγούς η Alpine πήγε ανέλπιστα καλά στα χέρια του Αλόνσο όπως και ο Μπότας με την Alfa Romeo. Την ίδια στιγμή είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του Χούλκενμπεργκ να προσαρμοστεί στην Aston Martin που οδήγησε για πρώτη φορά σήμερα. Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός οδηγός αντικαθιστά το Φέτελ που νοσεί με κορονοϊό: «Νομίζω ότι η σημερινή μέρα ήταν πολλά υποσχόμενη για μένα. Μίλησα με τον Σεμπ χθες και μου έδωσε τα σχόλιά του και την οπτική του, είναι πάντα καλό να έχεις αυτή τη γνώση προτού οδηγήσεις. Με εξέπληξε πόσο διαφορετικό ήταν, η αίσθηση του ελαστικού, ειδικότερα, και η διαδικασία πέδησης. Είμαι ευχαριστημένος με την οδηγική αίσθηση ωστόσο, χτίζω σε κάθε γύρο για να νιώθω όλο και πιο άνετα. Υπάρχει πάντα χώρος για περισσότερα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να σημειώσουμε πρόοδο. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι μια καλή πρόκληση και θα απολαμβάνω κάθε γύρο στο μονοθέσιο».

    Οι σημερινοί χρόνοι στο FP2 ήταν:

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

    Διαβάστε επίσης

    阿尔法罗密欧F1车队ORLEN ή… Alfa Romeo στα κινέζικα!



    ΣΧΟΛΙΑ