• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Ο Λεκλέρκ στην pole!


    Απίστευτη μάχη Red Bull – Ferrari κατέλαβαν τις δυο πρώτες σειρές. Πέμπτος ο Χάμιλτον, απογοήτευση από Ράσελ, τον πέρασε ο Μπότας.

    Η πίστα του Σακχίρ φιλοξένησε τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς. Με τον ήλιο να δύει τη θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 25 βαθμούς Κελσίου επιτέλους έπεσαν οι μάσκες και όλοι έκαναν το ταχύτερο που μπορούσαν. Χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά η μαλακή γόμα της Pirelli που στο συγκεκριμένο αγώνα είναι η C3.

    Στο Q1 οι Ferrari ήταν ταχύτερες και φάνηκε ξεκάθαρα πως οι Aston Martin είναι εκτός ρυθμού. Αξιοσημείωτο ότι ο Χούλκενμπεργκ που αντικαθιστά το Φέτελ (Covid 19)ήταν ταχύτερος του Στρολ.Άσχημη η εικόνα και για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο που εμφανώς επηρεάστηκε από τον κορονοϊό τις προηγούμενες μέρες. Ακόμη μια φορά πολύ άσχημα για τον Τσουνότα είναι ξεκάθαρο πως ο Ιάπωνας δεν αξίζει τη θέση στην Alpha Tauri (ανακοινώθηκε σήμερα πολυετή συμφωνία και τα επίσημα ρούχα της F1 θα είναι Alpha Tauri πλέον).

    2022 Bahrain Grand Prix, Friday - LAT Images

    Στο Q2 ξεχώρισαν οι οδηγοί και όχι τα μονοθέσια: Πίσω από Ferrari, Red Bull, Mercedes προκρίθηκαν οι Μάγκνουσεν, Γκασλί, Αλόνσο, Μπότας έναντι των Σουμάχερ, Τσουνότα, Οκόν, Ζου. Ειδικά για τη Haas αξίζει να τονίσουμε και να εξάρουμε την προσπάθεια του Κέβιν Μάγκνουσεν που με ελάχιστες δοκιμές κατάφερε να προκριθεί στο Q3. Τεράστια άνοδος για την Αμερικάνικη ομάδα. Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος, οι Ferrari από κοντά. Ήταν ξεκάθαρο πως στη Mercedes υστερούσαν λίγο σε ταχύτητα.

    Στο Q3 ο Σάινθ έκανε το ταχύτερο πέρασμα στην 1η προσπάθεια και ο Λεκλέρκ τη στιγμή που μετρούσε στο τέλος. Ο Φερστάπεν αλάνθαστος μπήκε ανάμεσά τους, με τη διαφορά του από το Σάινθ να είναι μόνο στα 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως οι Ferrari είναι ένα κλικ πιο πάνω αν δει κανείς και το χρόνο του Πέρεζ.

    Ο Χάμιλτον κατάφερε να φέρει την αναπηδούσα Mercedes στην 5η θέση, 7 ολόκληρα δέκατα πίσω από τη Ferrari. Τραγική ειρωνεία 6ος ο Μπότας με την Alfa Romeo, ποιος θα το έλεγε ότι θα ήταν μπροστά από το Ράσελ που την κρίσιμη στιγμή τα έκανε μαντάρα. Ο Αλόνσο στα 41 του ακόμη κάνει τη διαφορά, ο Οκόν δικαίως είναι προβληματισμένος. Το ίδιο ισχύει και για το Μικ Σουμάχερ, είναι αδιανόητο να εμφανίζεται από το σπίτι του ο Μάγκνουσεν και να τον περνάει.

    FERRARI F1 GP BAHRAIN VENERDI 18/03/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office
    FERRARI F1 GP BAHRAIN VENERDI 18/03/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office

    Μετά τη λήξη της διαδικασίας ο poleman Σαρλ Λεκλέρκ τόνισε: «Νιώθω καλά. Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα. Δουλέψαμε πολύ καλά είμαι χαρούμενος. Δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από την οδήγησή μου αλλά κατάφερα να κάνω αυτό το γύρο στο Q3 και αύριο εκκινώ πρώτος, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

    Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, συμπλήρωσε: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, είχα λίγο θέμα με την ισορροπία κρατήματος στο Q3. Έχουμε καλό μονοθέσιο για τον αγώνα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να φτιάξω κάποια πράγματα και θα τα πάω καλύτερα την άλλη φορά.

    Ήταν μια αμφίρροπη μάχη με τον Κάρλος και το Σαρλ ελπίζω να έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο». Ο Σάινθ συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που είχαμε ήμουν μισό δευτερόλεπτο πίσω. Οπότε ήταν καλό που διεκδίκησα την pole. Ο Σαρλ ήταν μπροστά όλο το Σαββατοκύριακο του αξίζει η pole».

    Συνολικά οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών ήταν:

     

    O αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 ώρα Ελλάδος αύριο. Μια ώρα νωρίτερα στις 16:00 στο Instagram μπορείτε να παρακολουθήσετε το live μας με τον Πάνο Σεϊτανίδη με όλες τις λεπτομέρειες. Αρκεί να συντονιστείτε σ’ ένα από τα δυο προφίλ: @seitanf1, @pournarakis



    ΣΧΟΛΙΑ