• AUTO

    F1 Άμπου Ντάμπι: Νίκη Φερστάπεν στην τελευταία παράσταση!


    Ο Ολλανδός έφτασε στις 15 νίκες απόψε, αριθμός ρεκόρ, ο Φέτελ αποχαιρέτησε και ο Λεκλέρκ κέρδισε τις εντυπώσεις και την 2η θέση.

    Ο τελευταίος αγώνας της φετινής χρονιάς ήταν αντάξιος του πρωταθλήματος: Συναρπαστικές μάχες από την αρχή ως το τέλος, διαφορετικές στρατηγικές, εγκαταλείψεις, έξοδοι, δράμα. Υπήρχαν αρκετές μάχες ανοικτές σήμερα.

    Δεν είχαμε ανατροπή πουθενά! Ο Λεκλέρκ κράτησε τη 2η θέση, στους οδηγούς το ίδιο και η Ferrari στους κατασκευαστές. Η Alpine κράτησε την 4η θέση στους κατασκευαστές και η Alfa Romeo την 6η παρότι ισοβάθμησαν με την Aston Martin. Τέλος η Haas κράτησε την 8η θέση στους κατασκευαστές.

    Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Φερστάπεν να εκκινεί χειρότερα από τον Πέρεζ, αλλά να κλείνει την πόρτα στην πρώτη στροφή. Ο Μεξικάνος περίμενε να τον αφήσει να περάσει και να μπει ανάμεσα σ’ αυτόν και το Λεκλέρκ. Ο Φερστάπεν όμως νοιάζονταν μόνο για την 15η του νίκη που πήρε, ήταν η 3η συνεχόμενη στο Άμπου Ντάμπι. Ο Πέρεζ έδωσε μάχη με το Λεκλέρκ και την έχασε λόγω στρατηγικής.

    Στη Red Bull επέλεξαν τη λάθος στρατηγική για τον Μεξικάνο οδηγό. Του έκαναν δυο αλλαγές και τον έφεραν πίσω από το Μονεγάσκο οδηγό που έκανε μόνο μια αλλαγή ελαστικών στον 22ο γύρο από μέση σε σκληρή γόμα. Ένα γύρο νωρίτερα είχε μπει ο Φερστάπεν που επίσης ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής από μέση σε σκληρή γόμα.

    Ο Πέρεζ έχασε τη 2η θέση στον αγώνα και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Πίσω τους δόθηκε μάχη ανάμεσα στους Σάινθ και Ράσελ για την 4η θέση με τον Ισπανό της Ferrari να επικρατεί. Αντίθετα ο Χάμιλτον εγκατέλειψε, από κιβώτιο λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Βρετανός πρωταθλητής πριν την εκκίνηση δήλωνε ευχαριστημένος που δεν θα οδηγήσει ξανά την W13.

    Οδηγός του αγώνα ο Φέτελ που ολοκλήρωσε με τιμή και τάξη την καριέρα του. Όλοι οι οδηγοί τον συνεχάρησαν και ο Γερμανός είπε δυο λόγια μετά τη λήξη του αγώνα όπου πήρε τον τελευταίο του βαθμό. Ο Φέτελ έχει πάρει 4 παγκόσμια πρωταθλήματα και 53 νίκες με 3 ομάδες: Toro Rosso, Red Bull, Ferrari. Είναι 35 ετών παντρεύτηκε την παιδική του αγάπη, Χάνα και έχουν 3 παιδιά.

    Όλος ο κόσμος του motorsport υποκλίθηκε απόψε στο μεγαλείο της απλότητάς του. Τέσσερις οδηγοί οι Ρικιάρντο, Σουμάχερ, Λατίφι και Φέτελ αποχαιρετούν τη F1. Στη θέση τους θα αγωνίζονται του χρόνου οι Χούλκενμπεργκ, Πιάστρι, ντε Βριες και Σάρτζεντ.

    Ομάδες και οδηγοί θα παραμείνουν στο Άμπου Ντάμπι καθώς μεθαύριο Τρίτη 22/11 είναι προγραμματισμένες οι δοκιμές των σλικ ελαστικών του 2023. Ο Αλόνσο θα οδηγήσει την Aston Martin, o Χούλκενμπεργκ τη Haas και μετά θα είναι καιρός για διακοπές καθώς το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στις 5/3/23 στο Μπαχρέιν.

    Η συνολική κατάταξη σήμερα ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ