• AUTO

    F1 Alfa Romeo: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Κινέζος!

    Ο Zhou Guanyu στο μονοθέσιο του

    Ο Zhou Guanyu στο μονοθέσιο του


    Ο Zhou Guanyu έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Κινέζος που συμμετείχε σε αγώνα F1, κατάφερε μάλιστα να βαθμολογηθεί κιόλας.

    Ο Zhou Guanyu ήταν συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1 (10η θέση). Συνολικά ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα για την Alfa Romeo F1 Team ORLEN, η οποία στο Grand Prix του Bahrain, τον πρώτο αγώνα στη νέα εποχή της Formula 1, είδε και τα δύο της μονοθέσια να τερματίζουν μέσα στη βαθμολογούμενη 10αδα.

    Η ομάδα ακολούθησε μια επιθετική στρατηγική και κατάφερε να κερδίσει βαθμούς παρά το γεγονός ότι και στις δύο εκκινήσεις οι οδηγοί της αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Valtteri Bottas αξιοποίησε όλη την εμπειρία του για να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ ο Zhou Guanyu έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα, παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν μόλις ο πρώτος του αγώνας στη Formula 1.

    Οι συνολικά εννέα βαθμοί φέρνουν την Alfa Romeo F1 Team ORLEN στην 4η θέση του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών, με το θεσμό την επόμενη εβδομάδα να συνεχίζεται με το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στη Τζέντα.

    Mετά το τέλος του αγώνα ο Κινέζος οδηγός που ήταν 3ος πέρυσι στο πρωτάθλημα της F2, ξέσπασε σε κλάματα:

    «Είμαι τόσο χαρούμενος που δεν έχω λόγια. Είναι τόσα τα συναισθήματα σήμερα, αλλά η πρώτη μου σκέψη είναι στην ομάδα. Βλέποντας όλους να εργάζονται τόσο σκληρά για να εξελιχθούν από εκεί που ήταν η ομάδα στο τέλος της περσινής σαιζόν στο σήμερα είναι κάτι το εκπληκτικό.

    Το μεγαλύτερο όνειρο μου ήταν να αγωνιστώ στην Fomrula 1 και μετά να κερδίσω βαθμούς. Σήμερα τα καταφέραμε και τα δύο. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα έντονος, όχι τόσο σε σωματικό, όσο σε πνευματικό επίπεδο. Είχα ένα πρόβλημα στην εκκίνηση, το μονοθέσιο μπήκε στη λειτουργία anti-stall και στη συνέχεια ήξερα πως θα έπρεπε να κάνω κάτι ξεχωριστό για να φτάσω στη 10αδα. Πίεσα αρκετά, έφτασα τον Valtteri και στη συνέχεια έχασα και πάλι θέση λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας.

    Προσπάθησα να τα δώσω όλα αφού η σημερινή ημέρα σημαίνει τόσα πολλά για εμένα και όσους με υποστήριξαν. Ο γύρος πριν επιστρέψω στα pit ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, τον Valtteri και για την τόσο δουλειά που κάναμε μαζί. Είναι μια ημέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα την απολαύσω, ενώ πλέον η εστίαση μας βρίσκεται στη Τζέντα, όπου θέλουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.»

    Ο Zhou Guanyu προσπερνά το Hamilton

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας Frédéric Vasseur τόνισε:

    «Το να έχουμε και τα δύο μονοθέσια μας στη βαθμολογούμενη 10αδα στον πρώτο αγώνα της σαιζόν είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Η ομάδα είχε τη δύναμη, αλλά και την αποφασιστικότητα να επανέλθει μετά από μια κακή εκκίνηση και να σημειώσει σημαντική πρόοδο στον αγώνα. Κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι ένα ακόμα πιο ελπιδοφόρο σημάδι αφού το ότι καταφέραμε να ανακάμψουμε δείχνει τη δυναμική του μονοθεσίου μας.

    Ξέρουμε ότι η σαιζόν που έχουμε μπροστά μας είναι μακρά και οι ανταγωνιστές μας θα μας πιέσουν ξεκινώντας από τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας, αλλά είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα και αυτό αποτελεί μια μεγάλη ώθηση για όλους στην ομάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, τόσο με τον Valtteri, όσο και τον Zhou, ο οποίος κατέκτησε βαθμούς στην πρώτη του συμμετοχή. Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου μας ώστε να παραμείνουμε σε αυτό το υψηλό, ανταγωνιστικό επίπεδο.»

    Ο άλλος οδηγός της ομάδας Valtteri Bottas συμπλήρωσε:

    «Είμαι πολύ χαρούμενος για το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για την ομάδα που είδε και τα δύο μονοθέσια της να κατακτούν βαθμούς και τον Zhou που κέρδισε βαθμούς στον πρώτο του αγώνα. Είχα μια κακή εκκίνηση και στη συνέχεια προσπάθησα να αποφύγω κάποια επαφή. Όταν η κατάσταση σταθεροποιήθηκε είχαμε καλό ρυθμό και εκτελέσαμε μια πολύ καλή στρατηγική.

    Γύρο με το γύρο ανεβήκαμε γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να είμαστε μέσα στην 10αδα. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα και ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, αλλά είμαστε μόλις στον πρώτο αγώνα της σαιζόν. Προτεραιότητα μας ήταν η αξιοπιστία και είμαι χαρούμενος που τερματίσαμε και οι δύο, ενώ παράλληλα είχαμε και καλό ρυθμό. Όλοι έκαναν εξαιρετικοί δουλειά και είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.»

    Διαβάστε επίσης:

    Red Dot Design Awards 2022: Νικητής το ΚΙΑ EV6

    F1 Μπαχρέιν: Τι διαφορετικό είχε ο πρώτος αγώνας;

    F1 Μπαχρέιν: Θριαμβευτικό 1-2 της Ferrari!



    ΣΧΟΛΙΑ