• AUTO

    F1: Αυτή είναι η Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance!

    • Του Τάκη Πουρναράκη

    Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance – Render


    Εντυπωσιάζουν οι πρώτες εικόνες από το νέο μονοθέσιο των πρωταθλητών, με την W11 θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους.

    Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου της μονοθεσίου, σήμερα είναι προγραμματισμένο το shakedown (100km) στο Σίλβερστον και από αύριο τα μέλη της ομάδας θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη όπου αρχίζουν οι δοκιμές εξέλιξης την Τετάρτη 19/2. Σήμερα θα οδηγήσουν πρώτα ο Βάλτερι Μπότας και μετά ο Λιούις Χάμιλτον το νέο μονοθέσιο.

    Το πρώτο πράγμα που τραβάει το μάτι πάνω στην νέα W11 είναι το λογότυπο της INEOS σε κόκκινο φόντο. Μια πολύ σημαντική συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία στον τομέα των πετροχημικών:

    Από μπογιές και πλαστικά, φάρμακα, χημικά για κινητά τηλέφωνα η Ineos εμπλέκεται σε κάθε μορφή της σύγχρονης ζωής. Ο τζίρος της το 2018 ξεπέρασε τα 60 δισ. ευρώ και το EBITDA τα 6 δισ.

    Στον αθλητισμό η INEOS έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το 1:59 Challenge του μαραθωνίου που έσπασε ο Έλιουντ Κιπτσόγε. Είναι επίσης βασικός χορηγός της βρετανικής συμμετοχής στο 36o America’s Cup έχει την κορυφαία ποδηλατική ομάδα και πολλά άλλα.

    Πλέον η INEOS είναι βασικός χορηγός και στην ομάδα της Mercedes F1.

    Θυμίζουμε πως η Mercedes F1 έχει κατακτήσει το νταμπλ τις τελευταίες έξι χρονιές. Έχει κερδίσει 89 φορές σε 121 αγώνες αυτά τα χρόνια, ο Χάμιλτον πήρε πέντε τίτλους και έναν ο Ρόσμπεργκ το 2016.  Οι ασημί διασκέδασαν με τις φήμες αποχώρησής τους προτού τις διαψεύσουν, ενώ είναι θέμα χρόνου η ανανέωση του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον πέρα από το 2020.

    Ο Βρετανός έχει φέτος την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ (91) νικών του Σουμάχερ αν πετύχει 8 νίκες και φυσικά να ισοφαρίσει το ρεκόρ τίτλων αν διατηρήσει και φέτος του τρόπαιο.

    Ο Χάμιλτον τόνισε σήμερα πως ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλός του είναι ο έτερος οδηγός της ομάδας, Βάλτερι Μπότας: «Επικεντρώνομαι στο τι θα κάνουμε εμείς στην πίστα, δε βλέπω σαν απειλή τους άλλους οδηγούς, αυτό είναι σημάδι αδυναμίας…».

    Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ σημείωσε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων μας που έχει επικεντρωθεί στο μονοθέσιο του 2021 όπου έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές κανονισμών. Εμείς όμως ως αγωνιστική ομάδα έχουμε μπροστά το 2020. Θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη και να διατηρήσουμε τους τίτλους».



    ΣΧΟΛΙΑ