• AUTO

    Επετεύχθη μείωση 89% των εκπομπών CO2!


    Η ομάδα της Mercedes F1 χρησιμοποίησε σε 16 φορτηγά βιοκαύσιμα για το ταξίδι στα 3 τελευταία Ευρωπαϊκά GP σε Σπα, Ζάντφορτ, Μόντσα.

    Η ομάδα F1 της Mercedes έκανε μια δοκιμή χρησιμοποιώντας 2ης γενιάς βιοκαύσιμα στα 16 φορτηγά Mercedes Actros Gigaspace που χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους το Σεπτέμβριο στα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά GP σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία. Καθώς έχει τεθεί ένας φιλόδοξος στόχος να μηδενιστούν οι εκπομπές ορυκτού άνθρακα ως το 2030 η ομάδα έκανε ένα πείραμα για να δει πόσο λιγότερες εκπομπές θα υπάρχουν με χρήση βιοκαυσίμων. Η διανυθείσα απόσταση από το Σπα, στο Ζάντφορτ και από εκεί στη Μόντσα ήταν 1400 km.

    Η χρήση του βιοκαυσίμου με κωδικό HVO 100 είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 44,091kg CO2 οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 89%.

    Το Hydrotreated Vegetable Oil (HVO 100) είναι ένα καύσιμο που προέρχεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές χωρίς ορυκτό άνθρακα. Προέρχεται από οργανικές ύλες και απόβλητα. Η μείωση εκπομπών ρύπων περιλαμβάνει και τα οξείδια του αζώτου. Τα βιοκαύσιμα χρησιμοποιούνται ήδη στη F1 όπου το E10 είναι φέτος στο 10% και θα πάει στο 100% το 2026.

    Διαβάστε επίσης:

    Σας προστατεύει από τον εαυτό σας!



    ΣΧΟΛΙΑ