• AUTO

    Εν αρχή ην η ασφάλεια!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Η μικροκινητικότητα οφείλει να ακολουθεί τα στάνταρ ασφαλείας είτε πρόκειται για ποδήλατο συμβατικό είτε ηλεκτρικό.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, η Kosmocar και η Kosmoride, το 1ο δίκτυο καταστημάτων ειδικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα, δίνουν το μήνυμα προς όλους για τη σημασία της μικροκινητικότητας και του ηλεκτρικού ποδηλάτου γιορτάζοντας την «Εβδομάδα Ηλεκτρικού Ποδηλάτου», από τις 30 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου. Η ασφάλεια του αναβάτη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Kosmoride, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Για να το τονίσει αυτό εμπράκτως η Kosmoride προσφέρει αυτήν την περίοδο σε όλους όσοι αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο από το δίκτυο καταστημάτων της, προϊόντα και αξεσουάρ προστασίας για το ποδήλατο και τον αναβάτη αξίας 300 ευρώ.

    Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Η ασφάλεια και η προστασία των ευάλωτων χρηστών της οδού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε συντεταγμένη κοινωνία. Πόσο μάλλον που το μέλλον των μεγαλουπόλεων σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από την ανάπτυξη δικτύου μικροκινητικότητας. Όμως για να πάρει ο νέος χρήστης το ηλεκτρικό ποδήλατο πρέπει να νιώθει ασφαλής μ’ αυτό. Ένας βασικός παράγοντας είναι η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας από τους άλλους χρήστες της οδού. Οι οδηγοί αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών οφείλουν να αντιληφθούν ότι πρέπει να συνυπάρξουν με την μικροκινητικότητα και δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον αναβάτη ποδηλάτου στο δημόσιο δρόμο. Σ’ αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και η μείωση του ορίου ταχύτητας που εντός πόλης θα πάει στα 30km/h. Ώστε να μπορούν να κινούνται άνετα τα ηλεκτρικά ποδήλατα που ανάλογα την έκδοση υποβοηθούνται έως τα 25km/h ή τα 45km/h.

    Η Kosmocar οραματίζεται ένα μέλλον στη χώρα μας με την ηλεκτροκίνηση σε όλα της τα επίπεδα να αποκτά τη θέση που της αξίζει. Ειδικά για την Αθήνα και το λεκανοπέδιο της Αττικής αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο. Στο πλαίσιο αυτό και με έμφαση στη μικροκινητικότητα, η Kosmocar αποφάσισε να μεταφέρει την εμπειρία άνω των 50 χρόνων στην αυτοκίνηση ανοίγοντας μια πύλη για εναλλακτική οικολογική μετακίνηση με τη σύσταση της Kosmoride το 2020. Από τότε η Kosmoride έχει μπει δυναμικά στην αγορά του e-mobility στην Ελλάδα με καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λάρισα, διαθέτοντας τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων από όλο τον κόσμο. Τα καταστήματα της Kosmoride περιμένουν το κοινό για να δει από κοντά τα κορυφαία ηλεκτρικά ποδήλατα και να ζήσει την εμπειρία ενός test ride με το ηλεκτρικό ποδήλατο της επιλογής του.

    Έμπειροι δοκιμαστές οχημάτων θεωρούν πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι η κορυφαία μορφή ηλεκτροκίνησης που υπάρχει. Το ηλεκτρικό ποδήλατο, κινείται άνετα στην πόλη και συναγωνίζεται σε ρυθμό μηχανάκια σκούτερ, χωρίς όμως να έχει αντίστοιχο κόστος συντήρησης. Αντίθετα εξοικονομείς χρόνο και χρήμα που θα χρειαζόσουν για να πας και γυμναστήριο. Θυμίζουμε ότι τα ηλεκτρικά ποδηλάτα, δεν έχουν ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, πινακίδες, συντήρηση αλλά οφείλουν όπως όλα τα δίκυκλα να έχουν φώτα, αντανακλαστικά, ο αναβάτης να φορά κράνος και να σέβονται τους κανόνες του ΚΟΚ. Ταυτόχρονα όμως με το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείτε να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις από 50 -100km σε φυσικό περιβάλλον, αποστάσεις που πολύ δύσκολα μπορεί ένας μέσος άνθρωπος να διανύσει ποδηλατώντας. Με την ηλεκτρική υποβοήθηση όμως αυτό καθίσταται εφικτό. Έτσι ανοίγεται ένας γενναίος νέος κόσμος για μοναδικές εμπειρίες στο φυσικό περιβάλλον, στα λιβάδια, τα βουνά, το παράκτιο μέτωπο. Σας προτείνω να δοκιμάσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο σε ένα κατάστημα Kosmoride. Μπροστά σας ανοίγεται ένας νέος ωραίος κόσμος με λιγότερο άγχος, χρονική ακρίβεια στις μετακινήσεις και περισσότερη άθληση. Τι λέτε;