• EKO Acropolis Rally 2023

    ΕΚΟ Acropolis Rally: 70 στα 70!


    Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά με εκλογές, αλλαγές και ανατροπές. Ταυτόχρονα ο εθνικός μας αγώνας γιορτάζει τα 70 του χρόνια. Ο όγκος δουλειάς για την προετοιμασία δεν αλλάζει. Ούτε οι ευθύνες έναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που και φέτος αναμένεται να κατακλύσουν τόσο την EKO Super Special Stage στην Πλατεία Νερού όπως και τις άλλες 14 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την πανηγυρική εκκίνηση στις 18:00 από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα δώσουν την πρώτη τους «παράσταση» επί ελληνικού εδάφους, εντός και πέριξ της Πλατείας Νερού. Μοναδικά θέαμα με 70 περάσματα τέρμα γκάζι.

    Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,48km θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη για το ευρύ κοινό που θα μπορεί να δει μέρος της διαδρομής από την περίμετρό της. Θα υπάρχουν όμως στην καρδιά της δράσης στην πλατεία Νερού και 6.300 θέσεις με εισιτήρια τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε εδώ. Ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley ή με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα «ταξιδέψει» για ακόμα μία φορά την εικόνα της Ελλάδας σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν ανά ένα, ακριβώς όπως και στις 14 ειδικές διαδρομές που θα αποτελέσουν το πεδίο δράσης του αγώνα τις επόμενες τρεις ημέρες: Από τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια» σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του.


    Τη χώρα μας αναμένεται να επισκεφτούν για να συμμετέχουν στον αγώνα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο 4000 άνθρωποι: Πληρώματα, ομάδες, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι. Πέρα από το άμεσο οικονομικό αποτύπωμα καθώς θα μείνουν μια βδομάδα κατ’ ελάχιστο, αρκετοί θα επιστρέψουν ξανά με τις οικογένειές τους ή τους φίλους τους, το επόμενο χρονικό διάστημα για να χαρούν με την ησυχία τους τις ομορφιές του τόπου. Ταυτόχρονα και μέσω της κάλυψης του WRC+ εικόνα από την Ελλάδα θα φτάσει σ’ όλο τον κόσμο, το αποτύπωμα προβολής της χώρας έχει αποτιμηθεί στα 50 εκ. ευρώ. Στην χώρα μας τον αγώνα θα καλύψουν ΕΡΤ και Cosmote. Έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα να ακολουθούν πιστά οι θεατές τις οδηγίες των ανθρώπων της οργάνωσης.


    H μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού πλησιάζει, απομένουν πια λιγότερες από δυο βδομάδες για το ξεκίνημα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα στην πλατεία Νερού. Λάβετε θέσεις, 3,2,1 Go!

    Ανακαλύψτε όλο το αφιέρωμα EKO ACROPOLIS RALLY DIARY 2023

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Επωφελείς συνεργασίες στις αερομεταφορές με την Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας – Μογγολίας

    ΤΑΙΠΕΔ: 4 προσφορές για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

    Αλεξανδρούπολη: Επαναλειτουργεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο



    ΣΧΟΛΙΑ