• AUTO

    Car Of The Year 2023: Jeep Avenger!

    Car Of The Year 2023: Jeep Avenger!


    Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κατακτά αυτό τον πολύ σημαντικό θεσμό. Το ηλεκτρικό Jeep πήρε την 1η θέση με 328 βαθμούς.

    Το Avenger ανακηρύχθηκε Car Of The Year 2023. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Αμερικανικής μάρκας είναι και το πρώτο της μοντέλο που κατακτά αυτή την κορυφαία διάκριση στα 60 χρόνια ιστορίας του θεσμού. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελών.

    Εκλέκτορες 57 δημοσιογράφοι από 22 χώρες που έδωσαν 328 βαθμούς στο Jeep Avenger, 21 εξ’ αυτών κριτές έδωσαν τη μεγαλύτερη τους βαθμολογία στο τελικό νικητή. Ο θεσμός Car Of The Year ξεκίνησε την πορεία του το 1964. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο θεσμό από το 1982, με τον Κώστα Καββαθά (4Τροχοί) να αποτελεί μέλος της Επιτροπής έως και το 2004 και τον διευθυντή του περιοδικού Στράτη Χατζηπαναγιώτου να αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση αυτή από την επόμενη χρονιά. Το 2021 τον διαδέχτηκε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Ελένη Ξενάκη.

    Το νέο B-SUV της Jeep βρέθηκε αντιμέτωπο στην τελική φάση του θεσμού με τα Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X και το Volkswagen ID Buzz.

    Ο Alberto Sabbatini, αντιπρόεδρος του Car Of The Year τόνισε: «Το Jeep Avenger απέδειξε πως είναι ένας τέλειος συνδυασμός για τις περισσότερες συνθήκες:  είναι συμπαγές και ευέλικτο για την πόλη, έχει αρκετή δύναμη και ροπή για κάθε διαδρομή, αλλά και πολύ καλή αυτονομία εντός και εκτός της πόλης. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 4,08μ. είναι αρκετά ευρύχωρο και είναι ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Όμως πάνω απ’ όλα έχει μια σχεδίαση που συναρπάζει». Ο κ. Christian Meunier, CEO της Jeep συμπλήρωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς αυτή η διάκριση από τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, οι οποίοι επέλεξαν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep, ως Car of The Year. Είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Jeep φτάνει στην τελική 7αδα και κερδίζει τον τίτλο. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους φιναλίστ.»

    Το λανσάρισμα του Jeep Avenger στην Ευρώπη αποτελεί σημαντικό βήμα στην πορεία εξηλεκτρισμού της Jeep. Μέχρι το 2025 θα είναι διαθέσιμα από τη μάρκα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στόχος είναι μέχρι το 2030 οι πωλήσεις της Jeep στην Ευρώπη να αποτελούνται από 100% ηλεκτρικά μοντέλα.  Με μήκος μόλις τέσσερα μέτρα, το Avenger τοποθετείται στη διαρκώς αυξανόμενη κατηγορία των B-SUV.

    Ευέλικτο και με ξεχωριστό στιλ προσφέρει αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες WLTP και περισσότερα από 550χλμ. σε αστικές συνθήκες. Κίνηση δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 115kW (156hp) και 260 Nm ροπής, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 54kWh. Από την αποκάλυψη του μοντέλου στις 17 Οκτωβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 προ-παραγγελίες του μοντέλου.

    Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τιμές και για την Ελληνική αγορά και θα ανοίξουν οι παραγγελίες, με το μοντέλο να επωφελείται από τις σχετικές επιδοτήσεις που προβλέπει το κρατικό πρόγραμμα, «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το Ford Puma Rally1 του 2023!

    Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Opel Astra!



    ΣΧΟΛΙΑ