• AUTO

    Ανάλυση: Να τι φταίει για το τροχαίο δυστύχημα στη Βουλή!

    τροχαίο Βουλή

    Εικόνα από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλή


    Ένα ακόμη δυστύχημα, ένας ακόμη αναβάτης μηχανής κλινικά νεκρός. Συλλυπητήρια στην οικογένεια που μάλιστα προτίθεται να δώσει ζωή δωρίζοντας τα όργανά του. Δεν έχουν καμία σημασία τα ονόματα, το επάγγελμα, οι συγγνώμες. Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για την ουσία: Η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει κυκλοφοριακή σύνδεση με την οδό! Αυτό είναι το ουσιώδες.

    Μπαίνοντας από την πλατεία Συντάγματος στη Βασιλίσσης Σοφίας, για να κάνεις δεξιά πρέπει να παρεμποδίσεις το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας. Κατεβαίνοντας προς την πλατεία Συντάγματος, απαγορεύεται (!) να κάνεις αριστερά. Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει φανάρι, πεζοδρόμιο και εσοχή για να κάνεις αριστερά. Κατανοώ τα θέματα ασφαλείας των υψηλών προσώπων, τα οποία υπάρχουν τρόποι να επιλυθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία. Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα με πάρα πολλά μικρά ατυχήματα και καθημερινές προστριβές. Προφανώς δεν λύνεται πάντα με τροχονόμο, που κόβει την κυκλοφορία. Αυτό είναι το μείζον θέμα στο συγκεκριμένο σημείο και στο συγκεκριμένο δυστύχημα, η ανυπαρξία κυκλοφοριακής σύνδεσης με το κτίριο της Βουλής.

    Όσοι εισέρχονται στη Βουλή παρανομούν κάνοντας αριστερά στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης ξέρουν το θέμα και κατανοούν τι λέω. Εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο, κόβοντας το αριστερό ρεύμα, της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας και προσπαθούν να μπουν όσο το δυνατόν ταχύτερα αριστερά ενώ δεν προβλέπεται σ’ ένα σημείο που έχει πάρα πολλές πληροφορίες: Έρχονται από κάτω και από δεξιά, οχήματα, πεζοί από δεξιά από αριστερά από κάτω, ποδηλάτες, πατίνια. Πραγματικά επικίνδυνη διάβαση με πάρα πολύ πληροφορία που προσπαθείς να παρακάμψεις και παρανομώντας να μπεις στη Βουλή.

    Δεύτερο θέμα που προκύπτει από το συγκεκριμένο δυστύχημα είναι η ορθή χρήση του κράνους (ήταν δεμένο;). Άλλο διαχρονικό πρόβλημα σε περιπολικά και οχήματα ασφαλείας είναι η απολύτως απαραίτητη και μη διαπραγματεύσιμη κατά την άποψή χρήση ζώνης ασφαλείας. Κατανοώ πως ένας εξειδικευμένος φρουρός έχει ως πρώτη μέριμνα τη διασφάλιση του προσώπου που φρουρεί. Αδυνατώ να δεχτώ πως η εκπαίδευση του είναι σωστή αν καθ’ οιονδήποτε τρόπο θέτει σε κίνδυνο πολίτες στο όνομα της όποιας διασφάλισης.

    Αυτά είναι τα μείζονα σ’ ένα τροχαίο που δεν χρειάζεται τη μαρτυρία κανενός, φωνάζει από μόνο του τι συνέβη. Πιθανόν αν ο αναβάτης φορούσε σωστά το κράνος, είχε το φορητό αερόσακο γιλέκο για τη μηχανή και το αυτοκίνητο εξωτερικό αερόσακο το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Ας μάθουμε αυτή τη φορά από τα λάθη μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τροχαίο στη Βουλή: Εγκεφαλικά νεκρός ο αναβάτης της μηχανής – Δωρίζει τα όργανά του η οικογένεια

    Σε σοβαρό τροχαίο έξω από τη Βουλή ενεπλάκη το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντ. Μπακογιάννη – Η ανάρτησή της



    ΣΧΟΛΙΑ