• AUTO

    Alfa Romeo: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Sauber Motorsport για την σαιζόν 2021 της F1

    • NewsRoom


    Οι Alfa Romeo και Sauber Motorsport, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021. Η σχέση των δύο εταιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo αποτέλεσε ονομαστικό χορηγό της ομάδας.

    Στα μέχρι σήμερα τρία χρόνια συνεργασίας, η Ομάδα πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα, ενώ τερμάτισε και τις δύο φορές στην 8η θέση του Πρωταθλήματος, θέση που έχει σαν στόχο και φέτος. Πιστή στη μακρά της παράδοση στους αγώνες, η Alfa Romeo συνεχίζει την πορεία της στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO της Sauber Motorsport AG:

    «Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Alfa Romeo αποτελεί μια σαφή δήλωση των προθέσεων και των δύο εταιρειών. Στη Sauber, η Alfa Romeo βρήκε έναν συνεπή συνεργάτη με εστίαση στην απόδοση, στον οποίο μπόρεσε να εμπιστευτεί το θρυλικό της όνομα. Είμαστε πολύ περήφανοι που μεταφέρουμε την ένδοξη κληρονομιά της Alfa Romeo στο όνομα μας. Και τα δύο μέρη πάντα στόχευαν σε μια μακρά σχέση. Ήδη έχουμε θέσει ισχυρά θεμέλια στις τρεις πρώτες σαιζόν συνεργασίας και στοχεύουμε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης στη σαιζόν 2021, αλλά και πέρα αυτής.»

    Mike Manley, CEO της FCA:

    «Οι αγώνες και οι επιδόσεις βρίσκονται βαθιά στο DNA της Alfa Romeo. Η μάρκα μεγάλωσε στις πίστες αγώνων και σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται στο πιο τεχνολογικά προηγμένο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συνεργασία μας με την Sauber παράλληλα προσφέρει στους πελάτες μας κορυφαία αγωνιστική τεχνογνωσία, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις νέες Giulia GTA και GTAm, οι οποίες περιλαμβάνουν στο σχεδιασμό τους προηγμένα στοιχεία αεροδυναμικής που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Sauber Engineering.»

    Ένας μοναδικός χρωματισμός, για μια μοναδική περίσταση

    Για να γιορτάσει την ανακοίνωση της συνεργασίας και να τιμήσει όλους του φίλους των Ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το μονοθέσιο C39 στον προσεχές Grand Prix της Imola με ένα ξεχωριστό χρωματισμό.

    Σχεδιασμένος από το Centro Stile της μάρκας, ο χρωματισμός, ξεχωρίζει από την τοποθέτηση της Ιταλικής σημαίας στο πάνω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, που συνεχίζει μέχρι και την πίσω αεροτομή. Το λογότυπο για την 110η επέτειο της Alfa Romeo κατέχει πρωταγωνιστική θέση, δίπλα στη φράση “Welcome back, Imola”, που τονίζει τον ιστορικό χαρακτήρα της πίστας. Από τις κατηγορίες Touring και Sport, μέχρι την Formula 1, η Imola, αποτέλεσε σημαντικό σημείο για την Alfa Romeo, η οποία κατέκτησε νίκες στη συγκεκριμένη πίστα και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες.

    Alfa Romeo και Sauber Group: μια συνεργασία σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο

    Η συνεργασία των Alfa Romeo και Sauber επεκτείνεται και πέρα από τους αγώνες. Η σχέση των δύο εταιρειών επέτρεψε η τεχνογνωσία της Sauber Engineering να μεταφερθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής της Alfa Romeo, κυρίως σε τομείς που αφορούν την αεροδυναμική απόδοση και την κατασκευή συνθετικών υλικών.

    Παράλληλα η Alfa Romeo εμπιστεύθηκε στην Sauber Engineering την παραγωγή των περισσοτέρων εξαρτημάτων από ανθρακονήματα των GTA και GTAm, με μεγαλύτερη εστίαση στα τμήματα που αφορούν στην αεροδυναμική απόδοση. Αυτά περιλαμβάνουν το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον διαχύτη, καθώς και τις ρυθμιζόμενες αεροτομές της GTAm. Η έρευνα της αεροδυναμικής δεν περιορίστηκε στο αμάξωμα, αλλά επεκτάθηκε και στο πάτωμα, το οποίο –όπως και στην Giulia Quadrifoglio- είναι πλήρως καλυμμένο. Τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα τα αυτοκίνητα να προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, με την GTAm -που εφοδιάζεται με το πιο πλήρες πακέτο- να αποδίδει τριπλάσια κάθετη αεροδυναμικά παραγόμενη δύναμη σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε το απόλυτο σημείο αναφοράς στην κατηγορίας της.

    110 χρόνια αγωνιστικής ιστορίας στις πίστες όλου του κόσμου

    Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της στις 24 Ιουνίου του 1910, η Alfa Romeo, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της στους αγώνες, κατακτώντας τον αγώνα Regularity στη Modena. Από τότε η μάρκα κατέκτησε χιλιάδες νίκες και διακρίσεις σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Η σχέση της Alfa Romeo με την Formula 1 είναι επίσης θρυλική. Το Biscione – όπως είναι γνωστή η Alfa Romeo στην Ιταλία- κατέκτησε τον πρώτο αγώνα, αλλά και το πρώτο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1950, με τον Nino Farina να οδηγεί την Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta”. Ο θρίαμβος επαναλήφθηκε το 1951, με τον Juan Manuel Fangio στο τιμόνι της Alfetta 159. Η ανανέωση της συμμετοχής στη Formula 1, αποτελεί ακόμα μια αφορμή για τον εορτασμό των 110 χρόνων της μάρκας.



    ΣΧΟΛΙΑ