• AUTO

    Άκιο Τογιόντα: Η αξία της Tesla δεν είναι πραγματική!

    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota

    Akio Toyoda, Πρόεδρος Toyota


    Ο πρόεδρος της Toyota, Άκιο Τογιόντα ανακοινώνοντας τις προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας το 2020, αναφέρθηκε στην Tesla.

    O Άκιο Τογιόντα είναι απόγονος του ιδρυτή της Toyota και πρόεδρος της εταιρείας. Ο Τογιόντα την προηγούμενη Παρασκευή αναφερόμενος στο προσδόκιμο πωλήσεων της φετινής οικονομικής χρονιάς που ξεκίνησε στις 1/4/2020 ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2021 εκτίμησε πως η εταιρεία του θα πουλήσει περίπου 7.5εκ οχήματα και θα έχει κέρδος περίπου 12.6 δις δολάρια. Ερωτήθηκε δε για τα σχέδια της εταιρείας του όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση και φυσικά αναφέρθηκε στη συζήτηση και η Tesla.

    Ο Τογιόντα παραδέχτηκε την επιτυχία της Tesla τόνισε όμως ότι η χρηματιστηριακή της αξία, δεν έχει ανάλογο αντίκρισμα στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων και ξεκαθάρισε πως κατά την άποψή του δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο παραγωγής της Toyota ή τις πωλήσεις. Θυμίζουμε πως η Toyota την τελευταία δεκαετία βρίσκεται κοντά ή και ξεπερνά το φράγμα των 10 εκ. πωλήσεων νέων οχημάτων ετησίως.

    Ο Τογιόντα τόνισε πως η χρηματιστηριακή αξία της Tesla που βρίσκεται σε ιστορικά ψηλά και φτάνει τα 400 δις δολάρια είναι μεγαλύτερη απ’ το άθροισμα των χρηματιστηριακών αξιών των επτά Ιαπωνικών εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων (Toyota, Nissan, Mazda, Suzuki, Subaru, Mitsubishi, Honda).

    O Tογιόντα έφερε μάλιστα το παράδειγμα της κουζίνας και του σεφ: «Η Tesla είναι ο σεφ που διαφημίζει τις συνταγές του και λέει ότι τις συνταγές του θα προτιμάει όλος ο κόσμος. Εμείς έχουμε εστιατόριο, σεφ, παίρνουμε παραγγελίες και φτιάχνουμε φαγητά με βάση τις επιθυμίες του κόσμου. Οι πελάτες μας τρώνε από τα φαγητά μας».

    Η Toyota πριν περίπου ένα χρόνο ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον κινέζικο κολοσσό BYD όσον αφορά τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

    Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του προέδρου της Toyota.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ