• ΑΓΟΡΕΣ

    Wood: Ποιες μετοχές θα βγουν κερδισμένες από τη νίκη της ΝΔ

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Θεσσαλονίκη


    Θετική επίπτωση τόσο στο χρηματιστήριο αξιών όσο και στα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα έχει η καθαρή επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, εκτιμά σε μήνυμά της προς τους πελάτες της η Wood.

    Όπως επισημαίνει, η ΝΔ μπορεί να είναι η νικήτρια των εθνικών εκλογών, κάτι που σημαίνει πως στην εξουσία θα έρθει μια περισσότερο φιλική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση, που θα δώσει έμφαση στη μείωση της φορολογίας, την αύξηση των ξένων επενδύσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Πάντως, όπως αναφέρει η Wood, δεν αναμένονται τεράστιες αλλαγές της πολιτικής.

    Η Wood εκτιμά πως η ΝΔ έχει αρκετές πιθανότητες για αυτοδυναμία, αν τα δύο μικρότερα κόμματα που σημείωσαν άνω του 3% στις εκλογές της ΕΕ χάσουν ψήφους. Σε διαφορετική κυβέρνηση η ΝΔ αναμένεται να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ, το οποίο θα οδηγήσει σε πολιτική σταθερότητα για μία τετραετή θητεία.

    Από τις μετοχές που ξεχωρίζει η Wood για νέο re-rating είναι αυτές των τραπεζών και κυρίως η μετοχή της Eurobank.

    Γενικότερα, η Wood διατηρεί θετική στάση για τον τραπεζικό κλάδο.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει για την μετοχή της Eurobank, οι προοπτικές της είναι ιδιαίτερα θετικές λόγω της ξεκάθαρης ορατότητας για χαμηλότερα NPEs και της αύξησης του ROE.

    Από  εκεί και πέρα, στις επιλογές της παραμένουν η Jumbo λόγω του ισχυρού story ανάπτυξης της και της χαμηλής μόχλευσης στον ισολογισμό, και ο ΟΠΑΠ λόγω της υψηλής μερισματικής απόδοσης, της ισχυρής ταμειακής ροής και  του σταθερού management.



    ΣΧΟΛΙΑ