• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τέλος στο αρνητικό σερί για τον Dow Jones, πτώση για Nasdaq και S&P

    • NewsRoom
    Wall Street Dow Jones


    Τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί έβαλε την Πέμπτη ο Dow Jones, παρά το γεγονός πως οι υπόλοιποι κύριοι δείκτες της Wall Street δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε θετικό έδαφος.

    Πάντως, παρά την θετική συνεδρίαση για τον Dow Jones η ανησυχία γύρω από τις επιπτώσεις της πολιτικής προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου δεν έχει υποχωρήσει. Άλλωστε μόλις την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως σκοπός του είναι να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, την ώρα που δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πρόθεση του Λευκού Οίκου να επιβάλει δασμούς 60 δισεκατομμυρίων σε κινεζικά προϊόντα.

    Ανησυχία άλλωστε προκαλεί και η πολιτική σκηνή, με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ κλητεύει τον Οργανισμός Τραμπ για να παραδώσει σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που αφορούν τη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες του Αμερικανικού Τύπου.

    Στους κύριους δείκτες, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.873,66 μονάδες, σημειώνοντας άλμα  115,54 μονάδων (+0,47%).

    Αντίθετα  ο S&P 500 έκλεισε στις 2.747,33 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,08% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στις 7.481,74 με πτώση 0,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ