• ΑΓΟΡΕΣ

  Wall Street: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο S&P 500 – Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο

  • NewsRoom
  Wall Street


  Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

  Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.972,41 μονάδες με νέες απώλειες -0,25%, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 5.078,18 μονάδες με άνοδο 0,17%. Ο Nasdaq έκλεισε και αυτός με άνοδο 0,37%, στις 16.035,30 μονάδες.

  Οι κινήσεις της αγοράς στην αρχή της εβδομάδας παραμένουν επιφυλακτικές, εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, την μέτρηση του πληθωρισμού που παρακολουθεί περισσότερο η FED. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μια μικρότερη του αναμενόμενου επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιανουάριο είχε σκορπήσει απογοήτευση στην αγορά.

  Οι επενδυτές είδαν την Τρίτη τη μέτρηση για την καταναλωτικής εμπιστοσύνης να δείχνουν μείωση λόγω των ανησυχιών σχετικά με μια πιθανή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας και για το πολωμένο πολιτικό τοπίο. Ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 106,7, που ήταν χαμηλότερος από το προς τα κάτω αναθεωρημένο 110,9 του Ιανουάριου και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 115,1.

  Στα υπόλοιπα μάκρο, οι παραγγελίες για αγαθά μεγάλης διάρκειας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, με κύριο παράγοντα τη μεγάλη πτώση της ζήτησης για μεταφορά.

  Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου Macy’s ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περίπου 150 από τα καταστήματά του, μετά από απώλεια εσόδων το προηγούμενο τρίμηνο. Η μετοχή της έκλεισε στο +3,31%.

  Με άνοδο 1,76% έκλεισε η Lowe’s, που ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Zoom Video, με τη μετοχή της να κλείνει με άλμα 8%.

  Από τις μετοχές του Dow Jones, η Walt Disney έκλεισε με άνοδο 1,62% ενώ η Home Depot ολοκλήρωσε στο 1,07%. Στον αντίποδα,  η Amgen έκλεισε στο -2,75%, η UnitedHealth στο -2,27%, η Chevron στο -1,48% και η McDonald’s στο -1,13%.

  Πετρέλαιο

  Στην αγορά του πετρελαίου, ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, έπειτα και από τις νέες εκτιμήσεις πως ο OPEC+ θα επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή, με στόχο την ενίσχυση των τιμών.

  Το WTI παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,29 δολάρια ή 1,7% για να διαμορφωθεί στα 78,87 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Φεβρουαρίου.

  Το Brent Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 1,12 δολάρια ή 1,4% για να διαμορφωθεί στα 83,65 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Μαΐου ενισχύθηκε κατά 99 cents ή+ +1,2% για να διαμορφωθεί στα 82,66 δολάρια το βαρέλι.

  Διαβάστε επίσης

  ΗΠΑ: «Εντατικές» συνομιλίες για την Ουκρανία μεταξύ Μπάιντεν και του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου της Βουλής

  Κανονικά οι πτήσεις από Aegean και Olympic Air την Τετάρτη

  Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας  ΣΧΟΛΙΑ