• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας, με το βλέμμα στα στοιχεία από την Κίνα

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής κινούνται στο  άνοιγμα  της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, υποχωρώντας, πάντως, σταδιακά από τα ήπια κέρδη που καταγράφονταν κατά τα πρώτα λεπτά.

    Η Wall Street, η οποία κατάφερε να κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα σε οριακά θετικό έδαφος, είδε με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο στην Κίνα, η οποία αν και δεν κατάφερε να ικανοποιήσει πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατάφερε να καταγράψει ανάπτυξη 4,9% , διορθώνοντας τις απώλειες του πρώτου εξαμήνου. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί 1,9% το 2020, και θα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία παγκοσμίως η οποία θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος. Αντιθέτως, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,3% ενώ η ευρωζώνη κατά 8,3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν με αγωνία την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αλλά και την αυστηροποίηση των μέτρων σε πολλές χώρες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει την επέλασή του. Παράλληλα, αναμένουν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παρακολουθούν πάντα και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλτν Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη πρόθυμος να ανεβάσει την προσφορά του από τα 1,8 δισ. την οποία είχε απορρίψει η Νάνσι Πελόσι. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι οι διαφορές παραμένουν με την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19. Ωστόσο η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ένα νομοσχέδιο θα μπορούσε να προωθηθεί πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

    Λίγο πριν συμπληρωθεί η μία ώρα από το άνοιγμα της Wall Street o Dow Jones ενισχύεται κατά 0,08% στις  28.629,65 μονάδες, έχοντας μάλιστα περάσει για λίγα λεπτά σε αρνητικό έδαφος. Ο S&P 500 ενισχύεται στις 3.488,06 μονάδες με άνοδο 0,12%, ενώ ο  Nasdaq στις 11.685,78 μονάδες με άνοδο 0,12%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των Dow (1,54%) και Nike (1,32%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Walt Disney (-0,64%) και Cisco  (-0,81%).



    ΣΧΟΛΙΑ