• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για τους δείκτες, παρά τις ήπιες μεταβολές

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικρά κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καταφέροντας ωστόσο για δεύτερη ημέρα να καταγράψουν νέα ιστορικά υψηλά, καθώς διατηρείται το θετικό μομέντουμ που προκάλεσε η αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

    Οι επενδυτές περιμένουν την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την αρχή της δεύτερης φάσης των συνομιλιών των δύο πλευρών. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και την ψηφοφορία για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Το αποτέλεσμα αναμένεται πως θα είναι η παραπομπή του Αμερικανού προέδρου για δίκη από τη Γερουσία, την οποία ωστόσο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί. Πάντως, την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε με εξασέλιδη επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 28.267,16 μονάδες, κάνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη. 15 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Goldman Sachs (+1,36%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Walgreens (-1,23%).

    Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 8.823,36 μονάδες , ενώ ο S&P 500 κατά 0,03% στις 3.192,52 μονάδες. Και οι δύο δείκτες έκλεισαν σε νέο ιστορικό υψηλό, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.



    ΣΧΟΛΙΑ