• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτή εικόνα στο άνοιγμα – Προς νέο ρεκόρ οδεύει ο Nasdaq

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς οι ανησυχίες ως προς τον ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας επισκίασαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα διατηρήσει τη διευκολυντική της στάση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι αναμενόταν.

    Την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών, με την οικονομία να προσθέτει μόλις 235.000 θέσεις. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που έχει ήδη επηρεάσει την καταναλωτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και των υπαλλήλων στα γραφεία, έχει οδηγήσει πιθανότητα τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο φειδωλές στις προσλήψεις και έχει αποτρέψει πολλούς εργαζόμενους από την αναζήτηση θέσεων εργασίας.

    Ωστόσο παρά τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν αυξηθεί κατά 1,5% ο καθένας από τις 27 Αυγούστου μετά από σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell στο Συμπόσιο Jackson Hole, όπου υποστήριξε ακόμα μια φορά ότι μια σταθερή αγορά εργασίας ήταν ένας ουσιαστικός στόχος για την κεντρική τράπεζα ώστε να αρχίσει να αποσύρει τη νομισματική στήριξη.

    Το βλέμμα των επενδυτών στράφηκε νωρίτερα σήμερα στα στοιχεία από την Κίνα τα οποία έδειξαν ότι τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ταχύτερο από το αναμενόμενο ρυθμό τον Αύγουστο.

    Η μετοχή της Boeing σημειώνει πτώση 1,8% καθώς ο κατασκευαστής αεροσκαφών υπέστη πλήγμα στις παραγγελίες, αφού η Ryanair, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες του κατασκευαστή αεροσκαφών των ΗΠΑ, τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις για παραγγελίες αεροσκαφών 737 MAX 10 λόγω διαφορών στην τιμή.

    Η μετοχή της AMC Entertainment προσθέτει πάνω από 7% μετά το ντεμπούτο της ταινίας της Marvel «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» η οποία απέφερε περίπου 90 εκατ. δολάρια στο ντεμπούτο της το Σαββατοκύριακο στους κινηματογράφους της Βόρειας Αμερικής.

    Σε υψηλά επίπεδα άνω του 6,6% κινείται και η μετοχή της Match Group μετά την ένταξη της εταιρείας στον δείκτη S&P 500. Πιέσεις 0,7% δέχεται και η μετοχή της Moderna λιγο μετά το άνοιγμα, ενώ η μετοχή της Pfizer προσθέτει σχεδόν 0,5% παίρνοντας ώθηση από τα σχόλια του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ Δρ. Anthony Fauci κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο οποίος ανέφερε ότι οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων Covid-19 της Pfizer είναι πιθανό να πάρουν σύντομα το πράσινο φως.

    Στο κλιμα αυτό, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 198 μονάδες ή 0,56% στις 35.172,15 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,3% στις 4.522 μονάδες, ενώ σε νέα επίπεδα ρεκόρ οδεύει ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος αυτή την ώρα κινείται ήπια ανοδικά κατά 0,05% στις 15.372 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ