• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας στην Κίνα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την ανησυχία γύρω από την εξάπλωση της επιδημίας που προκαλεί ο κοροναϊός να συνεχίζει να απασχολεί τους επενδυτές.

    Ήδη ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 17, με πάνω από 400 κρούσματα να έχουν καταγραφεί, σε διάφορες περιοχές της Ασίας, την Ρωσία και τις ΗΠΑ. Την Πέμπτη συνεδριάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το αν θα κηρύξει «παγκόσμιο συναγερμό», την ώρα που η Κίνα αυξάνει τα μέτρα ασφάλειας.

    Την ίδια ώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο Νταβός, κυρίως στις συζητήσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ για την πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ τους, αλλά και τις εκατέρωθεν απειλές για επιβολή δασμών σε περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 29.186,27 μονάδες, με πτώση -0,03%, παρά το θετικό του άνοιγμα. Από τις 30 μετοχές του δείκτη,  15 έκλεισαν με άνοδο και 15 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Intel (+3,60%) και ακολούθησε αυτή της IΒΜ (3,39%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Dow (-3,29%).

    Μακριά από τα υψηλά ημέρας, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.321,75 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%, ενώ καλύτερη ήταν η απόδοση του τεχνολογικού Nasdaq που έκλεισε στις 9.383,77 μονάδες με άνοδο 0,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ