• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με νέα μεγάλη πτώση λόγω Huawei έκλεισε ο Nasdaq

    • NewsRoom


    Με απώλειες έκλεισε η πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας στη Wall Street, με τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 113,91 μονάδων, λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν οι εταιρείες κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, υπό το βάρος των εξελίξεων γύρω από τη Huawei.

    Ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα, η οποία κατάφερε να γκρεμίσει την Αμερικανική Apple από τη δεύτερη θέση (πίσω από τη Sumsung) στην παγκόσμια αγορά smartphones, βρέθηκε στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Huwaei συμπεριλαμβάνεται στη «μαύρη λίστα» των τεχνολογικών εταιρειών που τα προϊόντα τους απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν από τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες, ενώ οι ΗΠΑ δεν θα συνεργάζονται με τις χώρες που έχουν συνάψει συνεργασίες με την κινεζική εταιρεία.

    Ωστόσο το σοβαρότερο χτύπημα ήρθε από τη Δευτέρα από την Google, η οποία ανακοίνωσε πως απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Παράλληλα, τα νέα  smartphones της κινεζικές εταιρείες θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google, όπως το Google play, το YouTube ή το gmail.

    Τα νέα έφεραν σεισμό στις τεχνολογικές εταιρείες, ειδικά στον χώρο των κατασκευαστών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων οι οποίοι συνεργάζονται στενά με την κατασκευάστρια εταιρεία.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.679,90 μονάδες με απώλειες -0,33%, ο S&P 500 στις 2.840,23 μονάδες με πτώση -0,67% ενώ ο  Nasdaq στις 7.702,38 μονάδες, με πτώση -1,46%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόλις 8 κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφουν οι μετοχές των UnitedHealth Group (+1,91%) και Verizon (+1,62%). Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (-2,96%) και Apple (-3,13%).

    Πέρα από την πτώση της Intel, ιδιαίτερες σημαντικές απώλειες κατέγραψε άλλη μια κατασκευάστρια chip, η Qualcomm, η μετοχή της οποία έκλεισε στο -5,99%.



    ΣΧΟΛΙΑ