• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις το άνοιγμα της Πέμπτης- Ανοδικά ξανά το WTI

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανάλογο με το κλείσιμο της Πέμπτης είναι το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται με μικρές ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα.

    Την ώρα που οι τιμές του αμερικανικού αργού κινούνται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα θετικά, επιστρέφοντας πάνω από τα 17 δολάρια το βαρέλι, και ενώ το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού υποχωρεί στα 1732 δολάρια η ουγγιά, οι επενδυτές στη Wall Street παραμένουν επιφυλακτικοί, έπειτα από την είδηση για την αποτυχία κλινικής μελέτης του υποσχόμενου αντιικού φαρμάκου της Gilead στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊου, καθώς και των νέων στοιχείων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Οι ΗΠΑ αναμένεται μέσα στην ημέρα πως θα ξεπεράσουν τα 900.000 κρούσματα την ώρα που οι νεκροί ξεπερνούν του 50.000.

    Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τη νέα προσπάθεια του Κογκρέσου για την ανάσχεση της κρίσης. Την Πέμπτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε το πράσινο φως στο πακέτο βοήθειας των 484 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει έναν νέο γύρω χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων ύψους 320 δισ. δολαρίων.

    Περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, ο Dow Jones κινείται στις 23.520 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02%, ο  S&P 500 στις 2.799 μονάδες με άνοδο 0,04% ενώ με πτώση 0,15% κινείται ο  Nasdaq στις  8.482 μονάδες.

    Αρνητική είναι η εικόνα στις Ευρωαγορές, οι οποίες προβληματίζοντας ως προς τις λεπτομέρειες των αποφάσεων των ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι άφησαν στην Κομισιόν να βρει τις απαραίτητες λύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με απώλειες 0,76%, ο γερμανικός  DAX  υποχωρεί κατά 0,98% ενώ ο γαλλικός CAC 40 στο Παρίσι κινείται στο  -0,69%. Στο -0,47% κινείται ο ιταλικός  FTSE MIB ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο -1,20%.

    Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 κινείται στις 331,23 μονάδες με απώλειες -0,60%.



    ΣΧΟΛΙΑ