ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ολοκληρώνοντας με θετικό τρόπο το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Οι επενδυτές άφησαν στην άκρη την ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού στις πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και τις νέες προειδοποιήσεις του Τζερόμ Πάουελ, του Στίβεν Μνιούτσιν και του Άντονι Φάουτσι στο Κογκρέσο σχετικά με την πρόωρη και μη προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα ο Αμερικανός επικεφαλής λοιμωξιολόγος προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να καταγράφουν σύντομα 100.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης.
Ο Dow Jones, πάντως, έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης στις 25.812,88 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,85%, ενώ ο S&P 500 στις 3.100,29 μονάδες με άνοδο 1,54%. Ο τεχνολογικός Nasdaq επέστρεψε στις 10.058,77 μονάδες με κέρδη 1.87%.
Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόλις 4 έκλεισαν με πτώση, με τη μεγαλύτερη να σημειώνει η μετοχή της Boeing (-5,75%), μια μέρα μετά το «άλμα» της κατά 14%. Η Walt Disney υποχώρησε οριακά κατά -0,01%, ενώ ήπια πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Raytheon Technologies και Dow.
Αντίθετα ο δείκτης βρήκε στήριγμα στις μετοχές των Intel, Microsoft, Nike, και Goldman Sachs που έκλεισαν με κέρδη άνω του 2%, ενώ άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές των UnitedHealth, Home Depot, Chevron, P&G, Merck & Co., Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Cisco και Travelers.
Σε επίπεδο μήνα ο S&P έκλεισε τον Ιούνιο με άνοδο 1,8%, ο Nasdaq με κέρδη 6% ενώ ο Dow Jones με άνοδο 1,7%. Όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε σήμερα, η Wall Street κατάφερε να καταγράψει μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων 20 ετών με τον S&P να σημειώνει συνολική άνοδο 18%, το Nasdaq κέρδη 29,4% και τον Dow Jones άνοδο 15,6%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανάσης Κοντογεώργης: Μειώσεις φόρων και στήριξη μεσαίας τάξης και ευάλωτων στη ΔΕΘ
- Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με εκπροσώπους της αγοράς για την ακρίβεια – Στις 14:00 ανακοινώσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο
- Μαρινάκης κατά Τσίπρα: Δεν θα γυρίσουμε στα ψεύτικα και στα δανεικά λεφτά
- Ισπανία: Αύξηση 2,6% αναμένεται στο ΑΕΠ το 2026 παρά τον πόλεμο με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.