• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μάζεψαν στο τέλος τις απώλειες οι βασικοί δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Παρά τους αρχικούς φόβους για βαριές απώλειες στον απόηχο του παγκόσμιου sell off που προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, η Wall Street κατάφερε να περιορίσει την πτώση της και να κλείσει μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του την Κυριακής, δήλωσε απογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, προαναγγέλλοντας την αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, ύψους 200 δισ. δολαρίων, από 10% στο 25%. Η αύξηση, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή.

    Οι απειλές Τραμπ έφεραν απαισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών, με το Πεκίνο να ανακοινώσει πως το προγραμματισμένο ταξίδι του  αντιπροέδρου Λίου Χε στην Ουάσινγκτον ενδεχομένως να καθυστερήσει μερικές ημέρες. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Κίνα συνεχίζει να προετοιμάζεται για την αποστολή της στην Ουάσινγκτον για τις εμπορικές συνομιλίες.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 26.438,48 μονάδες, με απώλειες -0,25%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.932,47 μονάδες, με πτώση -0,45% ενώ ο  Nasdaq  στις 8.123,29 μονάδες με απώλειες -0,50%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε βαθύ «κόκκινο» λόγω Τραμπ έκλεισαν οι ευρωαγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τρικυμία Trump τάραξε και τα ρηχά νερά του ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ