• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κοντά στο ιστορικό υψηλό του ο S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Τρίτη, στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα κερδοφορίας που ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μάλιστα, ο δείκτης S&P 500 έκανε κινήσεις πάνω από τις 3.000 μονάδες, προσεγγίζοντας το ιστορικό υψηλό του.

    Από τους κερδισμένους της συνεδρίασης φαίνεται πως είναι η Biogen Inc., η οποία κατέγραφε άνοδο μετά την είδηση ότι θα ζητήσει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές να εγκρίνουν μια πειραματική θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, η Procter & Gamble που αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις της για τα ετήσια αποτελέσματά της, η United Technologies για τον ίδιο λόγο, αλλά και η Harley-Davidson που τα κέρδη της αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων.

    Αντιθέτως, απώλειες κατέγραφε η μετοχή της McDonald’s, η οποία χάνει έδαφος στις ΗΠΑ λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού, αλλά και η Hasbro, τα αποτελέσματα της οποίας αποδείχθηκαν ασθενέστερα του αναμενομένου έχοντας δεχθεί πλήγμα από την επιβολή δασμών.

    Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα περίπου το 20% των εταιρειών του δείκτη S&P 500.

    Μέχρι στιγμής πάντως, τα αποτελέσματα των εταιρειών έχουν αιφνιδιάσει θετικά τους επενδυτές, καθώς δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της οικονομικής επιβράδυνσης και του εμπορικού πολέμου στις επιχειρήσεις παραμένει ελεγχόμενος. Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για το ερχόμενο έτος, καθώς η διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας συνεχίζει να επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ