• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ήπια άνοδος για τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές και οι αναλυτές συνεχίζουν να νιώθουν αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έως τις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα που έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ οι νέοι δασμοί από τις δύο πλευρές.

    Εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις προχώρησαν περαιτέρω την Πέμπτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τη  Wall Street Journal, οι δύο πλευρές παραμένουν σε απόσταση όσον αφορά τα θέματα των μειώσεων των δασμών των ΗΠΑ και τις δεσμεύσεις της Κίνας για τις αγορές γεωργικών προϊόντων.

    Οι επενδυτές πάντως πήραν ώθηση από τα  στοιχεία για την αγορά εργασίας, που έδειξαν πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν, κοντά σε χαμηλά 50 ετών.  Εν τω μεταξύ, ο κατασκευαστικός τομέας έδειξε «σημεία ζωής» τον Οκτώβριο, με τις παραγγελίες να αυξάνονται για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, δήλωσε το Τμήμα Εμπορίου.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 27.677,79 μονάδες με άνοδο +0,10%, ο S&P 500 στις  3.115,42 μονάδες με άνοδο +0,09% ενώ ο  Nasdaq  στις 8.570,70  μονάδες, με άνοδο +0,05%.



    ΣΧΟΛΙΑ