• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οι μετοχές του κλάδου της υγείας χάλασαν την εικόνα της ημέρας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Την εικόνα της Δευτέρας, όταν οι δείκτες έκλεισαν με ήπιες απώλειες, επανέλαβε την Τετάρτη η Wall Street, με τις μετοχές του κλάδου της υγείας να αποτελούν το μεγάλο βαρίδι, παρά τα στοιχεία από την οικονομία της Κίνας.

    Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με  ετήσιο ρυθμό 6,4% το α΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης με το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 6,3%. Ωστόσο, η κινεζική οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει τον ασθενέστερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2009.

    Οι επενδυτές στράφηκαν και στο Beige Book της Fed. Σύμφωνα με αυτό, οι περισσότερες από τις τράπεζες του συστήματος της Fed κατέγραψαν επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας με ήπιο έως μέτριο ρυθμό στο διάστημα Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

    Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις μετοχές του κλάδου της υγείας, οι οποίες σημείωσαν για δεύτερη ημέρα τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500, υποχωρώντας την Τετάρτη κατά -2,9%. Την Τρίτη είχαν κλείσει με απώλειες 2%.

    Έτσι ο S&P 500 έκλεισε στις 2.900,45 μονάδες με απώλειες -0,23% την ώρα που ο Dow Jones τερμάτιζε στις 26.449,54 μονάδες, με απώλειες -0,01%, με την μετοχή της Merck & Co. (-4,69%) και της IBM (-4,15%) να ευθύνονται κυρίως για το αρνητικό κλείσιμο.

    Ο Nasdaq έκλεισε στις 7.996,08 μονάδες με απώλειες -0,05%.



    ΣΧΟΛΙΑ