• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Η FED βύθισε ξανά τον Dow Jones, στο -7,25% η Facebook

    • NewsRoom
    Wall Street


    Κατακόρυφη βουτιά στο «κόκκινο», με νέες ισχυρές απώλειες, προκάλεσε στην Wall Street η FED. Μετά τις δηλώσεις του Jerom Powell, σχετικά με τις δύο νέες αυξήσεις επιτοκίων που αναμένεται να προχωρήσει η FED εντός του 2019 αλλά και κόντρα του με τον Ντόναλντ Τραμπ, τα χρηματιστήρια στην Νέα Υόρκη έχασαν όλα τα κέρδη της ημέρας, με τον Dow Jones να κλίνει τελικά με απώλειες άνω των 350 μονάδων.

    Η FED αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια από 2,25% έως 2,5%. Όπως ανέφερε ο Jerome Powell, από την προηγούμενη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, η FED παρατήρησε κάποια σημάδια εξασθένισης της οικονομίας, που έχουν να κάνουν με την παγκόσμια ανάπτυξη και την σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών. Ωστόσο η FED θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αποδίδει καλά και την επόμενη χρονιά.

    Για το 2019, οι αξιωματούχοι της FED, εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστούν ξανά τέσσερις αυξήσεις. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα χρειαστούν 2, ενώ η μειοψηφία εξ’ αυτών θεωρεί ότι θα χρειαστούν 3 ή 1 αύξηση.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Powell αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η FED δεν θα υποχωρήσει στις πολιτικές πιέσεις και ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να την αποθαρρύνουν, ενώ υπερασπίστηκε την έως σήμερα πολιτική της για αυξήσεις επιτοκίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ντόναλτ Τράμπ πίεζε την FED να μην προχωρήσει σε άλλες αυξήσεις.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 23.323,66 μονάδες κάνοντας βουτιά 351,98 μονάδων ή -1,49%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις η μετοχή της Verizon  κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,34%. Από τις υπόλοιπες 29, την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν η Nike (-3,08%), η Apple (-3,12%) και η Intel (-4,55%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.506,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση  -1,54% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 6.636,83 μονάδες  με πτώση  -2,17%.

    Η μετοχή της Facebook έκλεισε με απώλειες -7,25%, μετά την δημοσιοποίηση έρευνας του New York Times, σύμφωνα με  την οποία η πλατφόρμα έδινε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ