• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 5% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Αρνητικό πρόσημο σήμερα στην Wall Street με τους βασικούς δείκτες να διολισθαίνουν σε επίπεδα που δεν έχουν «αγγίξει» από τα μέσα Ιουλίου και τον S&P 500 να βυθίζεται κάτω από το όριο των 3.900 μονάδων.

    Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Fed για νέα δυναμική αύξηση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που εντείνει τις συζητήσεις και τις ανησυχίες περί οικονομικής ύφεσης. Άξιο προσοχής σήμερα είναι το λεγόμενο triple witching καθώς πραγματοποιήθηκε η ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών – δεικτών και δικαιωμάτων προαίρεσης δεικτών.

    Η Bank of America, σε σημερινό της σημείωμα τόνισε ότι η Fed έχει περισσότερη δουλειά να κάνει, καθώς η ιστορία δείχνει ότι εάν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να χαλαρώνει πρόωρα την νομισματική της πολιτική, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ενός νέου κύματος πληθωρισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, «η αστάθεια της αγοράς βραχυπρόθεσμα μπορεί να έχει μικρότερο τίμημα».

    Μετοχές

    Τα βλέμματα στράφηκαν σήμερα στην μετοχή της FedEx η οποία δέχθηκε πιέσεις 22% καθώς αμφιβολίες έχει προκαλέσει η απόφασή της να αποσύρει την πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι θα εφαρμόσει πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους για να αντιμετωπίσει τον ήπιο παγκόσμιο όγκο αποστολών, καθώς η παγκόσμια οικονομία «επιδεινώθηκε σημαντικά».

    Η πτώση της FedEx συμπαρέσυρε και την UPS που έκλεισε με πτώση 4,7%, ενώ οι εταιρείες λιανικής όπως η Amazon έχασε πάνω από 2%.

    Οι μετοχές των γιγάντων τεχνολογίας συνεχίζουν να βρίσκονται σε πτωτικό έδαφος, με την Apple να κλείνει στο -1,1%, την Tesla να χάνει ήπια 0,13% και η Meta επίσης δέχθηκε υψηλές πιέσεις για ακόμα μια μέρα άνω του 2%.

    Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 30.821 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,75% στις 3.872 μονάδες ενώ και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,9% και έκλεισε στις 11.448 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έχασε 4,1%, ο S&P 500 έπεσε 4,77% και ο Nasdaq διολίσθησε 5,48%.



    ΣΧΟΛΙΑ