• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Επιστροφή στην άνοδο με πρωταγωνίστριες τις τεχνολογικές μετοχές

    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές – οι οποίες ήταν οι αρνητικές πρωταγωνίστριες τη Δευτέρα – να σημειώνουν ισχυρή άνοδο.

    Το θετικό κλίμα προέκυψε μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει προσωρινά, για διάστημα 90 ημερών, τους περιορισμούς στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies Co. Πάντως, ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε πως η εταιρείας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την απαγόρευση των ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως ο κινεζικός κολοσσός θα καταφέρει σε λίγα χρόνια να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του στα δίκτυα 5G.

    Την ίδια ώρα, περίπου 200 αμερικανικές εταιρείες υποδημάτων, μεταξύ των οποίων οι Nike και Under Armour, ζητούν με επιστολή τους προς τον Ντόναλντ Τραμπ να απομακρύνει τους προτεινόμενους δασμούς στα εισαγόμενα παπούτσια από την Κίνα, υποστηρίζοντας πως θα ήταν καταστροφικό για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την αμερικανική οικονομία.

    Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, ξεχώρισε η πτώση 7,4% της μετοχής της αλυσίδας πολυκαταστημάτων J.C. Penney, καθώς τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.877,33 μονάδες με άνοδο 197,43 μονάδων (+0,77%). Μόλις 5 από τις 30 μετοχές του δείκτη δεν κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Intel (+2,07%), ενώ ακολούθησαν οι μετοχές των Caterpillar (+2,06%), Apple (+1,92%) και United Technologies (+1,91%). Μάλιστα η Intel και η Apple ήταν οι μετοχές που σημείωσαν τη Δευτέρα τις ισχυρότερες απώλειες για τον Dow Jones. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις 30 μετοχές του δείκτη σημείωσε την Τρίτη η P&G (-0,89%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.864,36 μονάδες με άνοδο +0,85% ενώ ο  τεχνολογικός Nasdaq στις 7.785,72 μονάδες με κέρδη +1,08%.



    ΣΧΟΛΙΑ