• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα για τις μετοχές παρά τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει αναφορικά με τις συζητήσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

    Την Τρίτη, ημέρα που έληγε το τελεσίγραφο των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο για την επίτευξη συμφωνίας, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι εμφανίστηκε αισιόδοξη έπειτα από την επικοινωνία της με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Αυτή τη φορά, πάντως, είναι η πλευρά του Λευκού Οίκου που θέτει χρονικό όριο 48 ωρών για την επίτευξη συμφωνίας.

    Αντίθετα με το κλίμα αισιοδοξίας για το πακέτο στήριξης, μικτή είναι η εικόνα από τα νέα εταιρικά αποτελέσματα. Η Netflix ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τρίμηνο, όμως ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών μειώθηκε αισθητά, προκαλώντας προβληματισμό στους επενδυτές.  Η Verizon από την πλευρά της ανακοίνωσε υποχώρηση των εσόδων και των κερδών της, ενώ η  Snap Inc.  αντίθετα κατάφερε να καταγράψει άνοδο των εσόδων της και συρρίκνωση των ζημιών για το τελευταίο τρίμηνο.

    Λίγο μετά το πρώτο μισάωρο από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχυόταν στις 28.447,72 μονάδες κινούμενος στο +0,49%, ο  S&P 500 στις 3.463,25 καταγράφοντας άνοδο 0,58% και ο Nasdaq  στις 11.599,63 με άνοδο 0,72%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο αυτή την ώρα καταγράφει η Travelers (2,62%), μετά τα θετικά εταιρικά της αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Amgen (-0,81%) και Goldman Sachs (-0,89%).



    ΣΧΟΛΙΑ