• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures μετά τις υποσχέσεις Τραμπ για νέο πακέτο τόνωσης

    Wall Street


    Η αισιοδοξία επέστρεψε στους επενδυτές, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι θα ετοιμάσει μαζί με το Κογκρέσο ένα ακόμα πακέτο οικονομικής ενίσχυσης επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει την αποστολή επιταγών στους Αμερικανούς για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

    Η ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ ότι επιθυμεί ένα δεύτερο γύρο εμβασμάτων σε κάθε πολίτη ενώ αργότερα ξεκαθάρισε πως η συμφωνία με την Κίνα παραμένει άθικτη. Σε αυτό το κλίμα, παρά τα άσχημα νέα στο μέτωπο του κορονοϊού από Φλόριντα, Καλιφόρνια και Αριζόνα, οι οποίες ανακοίνωσαν τα περισσότερα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, στη χθεσινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 26.024,96 μονάδες με άνοδο 0,59%, ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 3.117,86 μονάδες με άνοδο 0,65% ενώ ο Nasdaq στις 10.056,47 μονάδες με κέρδη 1,11%.

    Με τον φόβο νέου κύματος της πανδημίας αλλά και με τις προεδρικές εκλογές να είναι προ των πυλών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ερωτώμενος αν είναι υπέρ ενός νέου γύρου δημοσιονομικής τόνωσης, στο Scripps Networks ότι στηρίζει την αποστολή επιταγών στους Αμερικανούς για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

    «Θα ετοιμάσουμε ένα ακόμα πακέτο τόνωσης με το Κογκρέσο» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Τραμπ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα παραμένει άθικτη, γεγονός που έδωσε «αέρα» στις αγορές.

    Τα futures στη Wall Street δείχνουν άνοδο με τον Dow Jones να βρίσκεται στις 26.267 μονάδες και στο 1.21%, όπως και τα futures του S&P 500 που κινούνται ανοδικά στο 1,08%. Ομοίως και τα futures του τεχνολογικού δείκτη NASDAQ δείχνουν άνοδο 0.73% στις 10.198,75 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ