• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street πανηγυρίζουν


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λιγο πριν το άνοιγμα της Τρίτης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

    Χθες ο Dow Jones «πρασίνισε» μετά από ένα σερί πέντε συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων, κλείνοντας στις 34.869 μονάδες με άνοδο 0,76%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.468 μονάδες με άνοδο 0,23%, ενώ αντιθέτως ο Nasdaq παρουσίασε πτώση 0,7% στις 15.105 μονάδες.

    Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 5,3% σε ετήσια βάση, μετά την αύξηση κατά 5,4% που κατέγραψε τον Ιούλιο. Σε μηνιαία βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% μετά την άνοδο κατά 0,5% τον Ιούλιο, ενώ εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας ενισχύθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, οπότε σημείωσε άνοδο κατά 0,3%. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση από τον Φεβρουάριο. Ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 4% σε ετήσια βάση, μετά την άνοδο κατά 4,3% τον Ιούλιο.

    Στα εταιρικά νέα, η Apple θα βρίσκεται στο προσκήνιο την Τρίτη, με τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο να αναμένεται να ανακοινώσει νέες εκδόσεις του iPhone, του Apple Watch και των Airpods. Η Oracle πέφτει 3% στην προαγορά, καθώς τα έσοδα της εταιρείας λογισμικού το τρίμηνο υπολείπονται των προσδοκιών, επηρεασμένα από τον ανταγωνισμό στον υπολογιστικό χώρο Cloud.

    Η Boeing αναθεώρησε ανοδικά τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη ζήτηση, καθώς η επανέναρξη των αεροπορικών ταξιδιών μετριάζει τις πιο ζοφερές εκτιμήσεις του κλάδου που παρατηρήθηκαν στο αποκορύφωμα του lockdown πέρυσι. Η αμερικανική εταιρεία, προβλέπει παραδόσεις 43.610 εμπορικών αεροσκαφών στα επόμενα 20 χρόνια, αξίας 7,2 τρισ. δολαρίων, σε μια αύξηση 500 μονάδων από τα 43.110 που προέβλεπε πέρυσι. Σε 10ετή προοπτική, η οποία είναι πιο ευάλωτη στις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας για τις αεροπορικές εταιρείες, η Boeing αναμένει παραδόσεις 19.330 αεροσκαφών, έναντι των εκτιμήσεων του προηγουμένου έτους για 18.350.

    Η Chevron Corp προσθέτει 0,58% προσυνεδριακά, καθώς η εταιρεία τριπλασίασε τις προγραμματισμένες συνολικές επενδύσεις κεφαλαίου στα 10 δισ. δολάρια μέχρι το 2028 για την ανάπτυξη ενεργειακών δραστηριοτήτων με χαμηλότερη κατανάλωση άνθρακα. Η μετοχή της Amazon επίσης προσθέτει 0,5% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη περισσότερων από 125.000 εργαζομένων σε αποθήκες και μεταφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τον μέσο αρχικό μισθό του στα 18 δολάρια την ώρα.

    Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones προθέτουν 115 μονάδες ή 0,32%, του S&P 500 κινούνται επίσης ανοδικά κατά 0,38% στις 4.485 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 58 μονάδες ή 0,38%.



    ΣΧΟΛΙΑ