• ΑΓΟΡΕΣ

    UBS: Ο κορονοϊός αναμένεται να «παγώσει» τις νέες αναβαθμίσεις της Ελλάδας φέτος

    ubs

    UBS


    «Φρένο» σε πιθανές νέες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος μέσα στο 2020 αναμένει πως θα βάλει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS.

    Στη νέα έκθεσή της η UBS προχωρά στη μείωση των  προοπτικών πιστοληπτικής ικανότητας της Αυστρίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας σε «σταθερές» από «θετικές», αν και όπως παραδέχεται είναι ακόμα νωρίς να προβλεφθούν με ακρίβεια οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία. Ειδικότερα, μάλιστα, για την Ελλάδα και την Πορτογαλία, θεωρεί πως καθώς είναι πολύ ευαίσθητες στις διαταραχές του τουρισμού, πιθανότατα, οι αναβαθμίσεις που αναμένονταν για το τρέχον έτος πλέον «παγώνουν».

    Αν και θεωρεί πολύ πρόωρο να αναφερθεί σε πιθανές υποβαθμίσεις, εν τούτοις παρακολουθεί, όπως αναφέρει η έκθεση, ιδιαίτερα στενά την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

    Η UBS προς το παρόν δεν βλέπει κίνδυνο στις αξιολογήσεις ΑΑΑ για τον Καναδά, τη Δανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

    Για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εκτιμά πάντως πως ήδη εμφανίζουν ένα αρκετά «τεντωμένο» δημοσιονομικό προφίλ, ενώ οι διαρκείς προκλήσεις στην δύναμη της οικονομίας αποτελούν τον κύριο κίνδυνο για το rating τους.



    ΣΧΟΛΙΑ