• ΑΓΟΡΕΣ

    Τζ. Πάουελ (FED): Ανθεκτική η αμερικανική οικονομία

    • NewsRoom
    Τζερόμ Παουελ,

    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED


    Αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην πρώτη του εξαμηνιαία ομιλία για το 2020 στο Κογκρέσο.

    Ο κ. Πάουελ ανέφερε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2019 η «οικονομία φάνηκε ανθεκτική στις παγκόσμιες αντιξοότητες που εντάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο Πάουελ στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής, καθώς αυξήθηκε περαιτέρω η οικονομική δραστηριότητα και ενδυναμώθηκε η αγορά απασχόλησης».

    Ο επικεφαλής της Fed ανέφερε πως οι κίνδυνοι όπως η αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική εξασθενούν και η παγκόσμια ανάπτυξη σταθεροποιείται. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Fed παρακολουθεί στενά την πορεία του κοροναϊού και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία της Κίνας και κατά συνέπεια στην παγκόσμια ανάπτυξη.

    Πάντως, ο Πάουελ άφησε να εννοηθεί ότι δεν βλέπει λόγο για προσαρμογή των αμερικανικών επιτοκίων εκτός κι αν υπάρξουν νέες εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε «ουσιαστική επανεξέταση» των σημερινών προοπτικών.



    ΣΧΟΛΙΑ