• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο κόκκινο το ταμπλό στο ΧΑ. Νέα κατρακύλα στις τράπεζες

    Wall Street


    Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 3% ενώ ο Γενικός Δείκτης κατέρριψε το ψυχολογικό επίπεδο των 630 μονάδων.

    Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς υποχωρώντας 6,56%, την ακολουθεί η ΕΤΕ (-2,88%) και η Eurobank (-2.75%). Μικρότερες οι πιέσεις για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,1840 ευρώ.

    Οι πωλήσεις είναι διάχυτες σε όλες τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ενδεικτικά, μεγάλες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Motor Oil (-6,14%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ υποχωρεί 5,12% και ακολουθούν Σαράντης (-4,42%), Jumbo (-4,36%), EXAE (-3,49%) και ΕΛΠΕ (-2,28%).

    To ρίσκο της χώρας αποτυπώνεται και στην  απόδοση στο 10ετές ομόλογο, η οποία διαμορφώνεται 0,39% υψηλότερα στο 4,68%. Η αναταραχή που έχει προκαλέσει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ συνεχίζεται με την παράλληλη ισχυροποίηση του δολαρίου, ενώ η εκρηκτική κατάσταση στη γειτονική Ιταλία επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση και στην εγχώρια αγορά.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 40,75 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο τζίρο να έχει πραγματοποιηθεί σε Alpha Bank, ΟΤΕ, OΠΑΠ και MOH.

    [ συνεχής ενημέρωση]

     



    ΣΧΟΛΙΑ