• Think Tanks

    Πώς οι υπερ-πλούσιοι της Ινδίας αυξάνονται πιο γρήγορα από οπουδήποτε αλλού


    Οι άνθρωποι με εξαιρετικά υψηλό πλούτο (high net worth individuals – HNWIs) στην Ινδία αυξάνονται με θεαματικό ρυθμό.

    Το 2017, ο αριθμός των HNWIs στην Ινδία αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση, υψηλότερος από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, σε 278.000, σύμφωνα με την έκθεση Wealth Report Asia-Pacific από τη συμβουλευτική Capgemini, που κυκλοφόρησε στις 28 Νοεμβρίου. Ο συνολικώς πλούτος αυτών των Ινδών μεγιστάνων επίσης αυξήθηκε κατά 20% κατά τη διάρκεια του έτους, στα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Capgemini ορίζει τα HNWIs ως άτομα τα οποία συνήθως έχουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε επενδυτικά αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία.

    “Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Ινδία ήταν η πιο γόνιμη αγορά για τον αύξηση του πλήθους (22,2%) και του πλούτου (23,4%) των HNWIs. Συγκριτικά, οι υπερπλούσιοι στον υπόλοιπο κόσμο κατάφεραν να διατηρήσουν μια δυναμική αύξησης του πληθυσμού τους κατά 9,2% και ρυθμό αύξησης του πλούτου κατά 9,6%”, ανέφερε η έκθεση.

    “Ένα μίγμα οικονομικού και χρηματοπιστωτικού δυναμισμού ήταν οι προωθητές της ανάπτυξης για την αγορά. Η κυβερνητική σταθερότητα ενθάρρυνε τις ευνοϊκές επιχειρηματικές αναπτυξιακές πολιτικές, ιδίως στον κλάδο της μεταποίησης, γεγονός που οδήγησε σε ένα άλμα 30 θέσεων στην κατάταξη για την ευκολία του επιχειρείν το 2017 “, ανέφερε η έκθεση της Capgemini.

    Κατά την τελευταία δεκαετία, το ΑΕΠ της Ινδίας έχει υπερδιπλασιαστεί και περισσότεροι άνθρωποι κατάφεραν να αυξήσουν τον πλούτο τους. Το 2017, η κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς της Ινδίας αυξήθηκε κατά 51,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 6,7%.

    Όχι μόνο η Ινδία, αλλά και οι γείτονές της στην περιοχή της Ασίας τα έχουν πάει εξαιρετικά καλά. “Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού συνέχισε την πορεία ανάπτυξής της το 2017, επεκτείνοντας το προβάδισμά της έναντι άλλων περιοχών στον πληθυσμό και τον πλούτο των HNWIs. Μια εξαιρετική επίδοση θέτει την περιοχή σε μια άνετη πορεία για να ξεπεράσει τα 42 τρισεκατομμύρια δολάρια στον πλούτο του HNWI μέχρι το 2025 “, ανέφερε η έκθεση.

    Στην πραγματικότητα, σε απόλυτους αριθμούς, η Ινδία υστερεί πολύ πίσω από την Ιαπωνία και την Κίνα. Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ο συνδυασμένος πλούτος των HNWIs της Ιαπωνίας βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, και ακολούθησαν Κίνα και Ινδία.

    Παρά τον αυξανόμενο πλούτο τους, ένας αυξανόμενος αριθμός HNWIs στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι δυσαρεστημένοι με τους διαχειριστές πλούτου τους.

    Οι ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ολιστικών υπηρεσιών από τις εταιρείες διαχείρισης πλούτου, τα κόστη διαχείρισης που θεωρούνται χαμηλής προστιθέμενης αξίας και την περιορισμένη προσωπική σύνδεση με τους διαχειριστές πλούτου ήταν οι κορυφαίοι λόγοι για αυτή τη δυσαρέσκεια, ανέφερε η έκθεση.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι η Nupur Anand από το Quartz India.



    ΣΧΟΛΙΑ