• Think Tanks

    Η θεαματική ανάπτυξη της Apple σε ένα διάγραμμα

    Apple Inc.


    Όταν η Apple δημοσίευσε τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου της, την περασμένη εβδομάδα, δεν υπήρξαν σημαντικές εκπλήξεις: οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν ελαφρώς σε ετήσια βάση, τα έσοδα από υπηρεσίες έφτασαν σε νέο υψηλό όλων των εποχών και το τμήμα που στο παρελθόν ήταν γνωστό ως «Άλλα προϊόντα» και τώρα λέγεται «Είδη ένδυσης, οικιακά και αξεσουάρ», συνέχισε να αναπτύσσεται ταχύτατα. Συνολικά, η κατασκευάστρια του iPhone κατέγραψε κέρδη 11,56 δισ. δολαρίων από πωλήσεις 58,02 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street.

    Αν και ένα τριμηνιαίο κέρδος άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι κάτι που αναμένουμε από την Apple τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πόσο αξιοσημείωτοι είναι οι αριθμοί που η Apple τακτικά δημοσιοποιεί στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία λίστα Fortune 500, λιγότερες από 20 αμερικανικές εταιρείες εμφάνισαν ΕΤΗΣΙΟ κέρδος πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017. Η Apple το έπραξε σε 9 από τα 10 τελευταία ΤΡΙΜΗΝΑ.

    Ο παρακάτω πίνακας, που βασίζεται σε στοιχεία που προέρχονται από τις εκθέσεις της Apple, δείχνει την απίστευτη μεταμόρφωση που υπέστη η εταιρεία από τις αρχές του 21ου αιώνα. Το 2001, τα συνολικά έσοδα της Apple ανήλθαν σε 5,36 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ήρθαν με απώλειες ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Το οικονομικό έτος 2018, η Apple εμφάνισε καθαρά κέρδη 59,53 δισ. δολαρίων από έσοδα ύψους 265,60 δισ. δολαρίων.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι ο Felix Richter



    ΣΧΟΛΙΑ