• ΑΓΟΡΕΣ

    Θετική εικόνα στις ασιατικές αγορές


    Θετική εικόνα επικράτησε στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, εν μέσω προσδοκιών για «κατάπαυση» της Σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης.

    Ωστόσο οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί καθώς αναθερμαίνονται οι πιθανότητες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής τον Δεκέμβριο.

    Οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή ανέκαμψαν, πέρα του τεχνολογικού Nasdaq που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις τις τελευταίες μέρες, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ενδέχεται να μην προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

    Το Πεκίνο είχε προηγουμένως αποστείλει έναν κατάλογο μέτρων που ήταν διατεθειμένο να λάβει για να επιλύσει τις εμπορικές εντάσεις.

    Αν και το Σαββατοκύριακο, οι δύο μεριές στη σύνοδο του APEC απέτυχαν να προχωρήσουν σε μία κοινή δήλωση για πρώτη φορά, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη συνάντηση των δύο αρχηγών στην Αργεντινή στα τέλη του μήνα.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη 0,91% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται 0,61% υψηλότερα.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,62% υψηλότερα στις 21.814 μονάδες, καλύπτοντας τις τεχνολογικές πιέσεις που είχε δεχτεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

    Στην Ινδία, ο Sensex ενισχύεται 0,34% ο IDX στην Ινδονησία υποχωρεί 0,38% και ο Kospi στην Ν. Κορέα έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξης του 0,39%.

    Χαμηλότερα κινήθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, με τον ASX να κλείνει 0,64% χαμηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ