• ΑΓΟΡΕΣ

    Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές


    Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ευρωαγορές την Τετάρτη, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν χτες ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ τον μήνα Οκτώβριο.

    Η τιμή του αργού πετρελαίου ανακάμπτει την Τετάρτη, μετά τις ισχυρές απώλειες της τάξης του 6,6% που δέχτηκε χτες, αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς αλλά και των φόβων για παγκόσμια επιβράδυνση.

    Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε εκ νέου το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, κρίνοντας ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου των ευρωπαϊκών ορίων και ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ιταλία.

    Ωστόσο ο MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,65% ενώ σημαντική αποκλιμάκωση παρατηρείται και στην απόδοση του 10 ετούς ομολόγου (-3,34%) στο 3,503%.

    Στις 15.30 ώρα Ελλάδος αναμένονται και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ το μήνα Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για μείωση 2,5% σε σχέση με την αύξηση 0,7% που είχαν σημείωση τον Σεπτέμβριο. Καλύτερα στοιχεία των αναμενόμενων, θα δώσουν το δικό τους στίγμα για την ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας και κατ’επέκταση την αύξηση επιτοκίων.

    Στο ταμπλό, ο DAX ενισχύεται 0,67%, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,31% και ο FTSE 100 κινείται 0,23% υψηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ