• ΑΓΟΡΕΣ

    Θετικά διορθώνουν οι ευρωαγορές


    Με θετικά πρόσημα διορθώνουν οι ευρωαγορές, με την εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να διατηρείται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

    Ύστερα από τις χθεσινές βαθύτατες απώλειες που προκάλεσε στον κλάδο της τεχνολογίας η απόφαση της Google να διακόψει την πώληση του λογισμικού της στην κινεζική Huawei, στα πλαίσια της συμμόρφωσης με την οδηγία της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος Trump  εξέδωσε αργά το βράδυ νέα απόφαση, με την οποία επιτρέπει σε αμερικανικές εταιρίες να διενεργούν συναλλαγές με τον κινεζικό κολοσσό, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι συνέπειες από τους περιορισμούς στις εξαγωγές.

    Η νέα απόφαση επιτρέπει στις εταιρίες να πραγματοποιούν συναλλαγές «απαραίτητες για τη διατήρηση και την υποστήριξη των λειτουργικών τους δικτύων και εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων λογισμικού».

    Από την πλευρά της η Κίνα δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στην πιο πρόσφατη «εκφοβιστική» συμπεριφορά των ΗΠΑ, με τον Κινέζο πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δηλώνει ότι  η κυβέρνησή του «δεν θα παραμείνει αδρανής», όσο ο Λευκός Οίκος κλιμακώνει την εμπορική διένεξη. Παρά τις απειλές εκατέρωθεν, τα χρηματιστήρια στην Ασία κινήθηκαν υψηλότερα σήμερα, με τον δείκτη της Σαγκάης να σημειώνει κέρδη +1,27% τις απογευματινές ώρες.

    Στο μέτωπο του Brexit, η Downing Street ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια νέα και βελτιωμένη πρόταση για το Brexit. Η ιδέα ότι θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών του κοινοβουλίου ύστερα από 3 αποτυχημένες απόπειρες δεν βρίσκει απήχηση στο Westminster. Το υπουργικό συμβούλιο της May ετοιμάζεται για μια νέα αντιπαράθεση αναφορικά με τον προγραμματισμό μιας αναχώρησης χωρίς συμφωνία από την ΕΕ, εν μέσω προειδοποιήσεων από τους συμμάχους της πρωθυπουργού, ότι ένα «άτακτο» Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου και σε σοβαρές οικονομικές ζημιές.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,42%, στο Παρίσι ο CAC 40  στο +0,14%, στη Φρανκφούρτη ο  DAX στο +0,54% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,46%.



    ΣΧΟΛΙΑ