ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές, ύστερα από την ανακοίνωση βελτιωμένων δεδομένων για την κινεζική βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου.
Ο δείκτης PMI ανήλθε στις 50,5 μονάδες για τον περασμένο μήνα, έναντι των 49,2 για τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, γεγονός που μεταφράζεται σε βελτιωμένες προοπτικές για το βιομηχανικό κλάδο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία, περιορίζουν προς το παρόν τια ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, με τους επενδυτές να παραμένουν σε αναμονή για κάποιο καλό νέο από το μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών.
Τα βλέμματα παραμένουν επίσης στραμμένα στο Λονδίνο και το χάος στο οποίο έχει μετατραπεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνεχίσει με την ενδεικτική ψηφοφορία εναλλακτικών προτάσεων για τη διαδικασία του Brexit, με τις αναφορές μέσων ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μία τέταρτη ψηφοφορία για την τρις πλέον απορρειφθείσα πρόταση της Theresa May, αύριο, Τρίτη. Το κόμμα των Συντηρητικών παραμένει διχασμένο, οι φημολογίες για πρόωρες εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η χώρα έχει περίπου δύο βδομάδες μέχρι τις 12 Απριλίου και τη λήξη της πρώτης αναβολής που πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να παρουσιάσει μία διαφορετική της πρότασης May, μέθοδο αποχώρησης.
Μέχρι και 2,5% έναντι του δολαρίου έχασε η τουρκική λίρα στο πρωινό trading, μετά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, που έδειξαν ότι το κόμμα του Tayyip Erdogan έχασε τον έλεγχο της πρωτέυουσας, και πιθανότατα και της Κωνσταντινούπολης, αν και κατάφερε να διατηρήσει άνω του 50% των εθνικών ψήφων. Οι απώλειες επεκτάθηκαν και στο δείκτη BIST 100, ο οποίος λίγο μετά τις 10:30 βρίσκεται στο -1,67%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,74%, στο Παρίσι ο CAC40 στο +0,84%, ο DAX στη Φρανκφούρτη στο +1,05% και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο στο +0,65%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Τα 9 χρόνια του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα, τα γενέθλια και οι στόχοι του για την 5ετία 2026-2030
- Σ. Θεοχάρης (πρόεδρος ΕΔΑΕ): «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της ειδικότητας και της Δημόσιας Υγείας»
- Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο για την παραίτηση των 13 στον ΕΟΔΥ – Η επιστολή “φωτιά” της 7ης Ιανουαρίου
- Βασιλική Τραούδα: Από διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, νέα Πρόεδρος στον ΟΣΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.