• ΑΓΟΡΕΣ

    Στάση αναμονής στις ευρωαγορές. «Γκρεμίζεται» η στερλίνα

    Στερλίνα


    Στασιμότητα παρατηρείται στις ευρωαγορές την Πέμπτη, μία μέρα μέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία για το Brexit, ενώ η αγγλική λίρα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις διαδοχικές παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία.

    Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, εξασφάλισε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο σε μια τρικυμιώδη συνεδρίαση χθες το βράδυ, ωστόσο η συμφωνία ήδη προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στην βρετανική κυβέρνηση.

    Από το πρωί τέσσερις υπουργοί, η υπουργός Εργασίας, Έσθερ Μακ Βέι, ο υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, η υφυπουργός για το Brexit Σουέλα Μπρέιβερμαν και ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Σάιλας Βάρα.

    Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων, η στερλίνα καταγράφει ισχυρές απώλειες στις συναλλαγές της Πέμπτης. Το ευρώ ενισχύεται 1,51% έναντι της στερλίνας στα 0,8833, ενώ έναντι του δολαρίου χάνει 1,45%.

    Στο ταμπλό, ο DAX κινείται οριακά χαμηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,37% και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,15%.

    Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 και ο πορτογαλικός PSI 20 χάνουν από 0,35% ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ σημειώνει απώλειες 0,55%.

    Στο επίκεντρο των επενδυτών αργότερα θα βρεθούν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Αμερική για το μήνα Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για αύξηση 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ