• ΑΓΟΡΕΣ

    Στα 16,9 δολάρια η τιμή του αργού, στο 32% οι συνολικές εβδομαδιαίες απώλειες

    • NewsRoom


    Συνέχισε για τρίτη ημέρα την ανοδική του πορεία η τιμή του αμερικανικού αργού, ολοκληρώνοντας την πιο παράξενη εβδομάδα της ιστορίας του.

    Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του συμβολαίου Μαρτίου στις αρχές της εβδομάδας, σε συνδυασμό με τα προβλήματα αποθήκευσης στις ΗΠΑ, προκάλεσαν μια ιστορική βουτιά 306% που οδήγησαν για πρώτη φορά το WTI σε αρνητική τιμή,  με το κλείσιμο της Δευτέρας να βρίσκει το αμερικανικό αργό στο -37,63 δολάρια το βαρέλι. Ακολούθησε μια ημέρα εντυπωσιακής ανόδου με την τιμή του συμβολαίου Μαρτίου να κλείνει στα 10,01 δολάρια στη τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής του,  την ώρα που το συμβόλαιο Ιουνίου σημείωνε βουτιά στα 11, 57 δολάρια το βαρέλι. Με τις τρεις τελευταίες ημέρες πάντως να είναι ιδιαίτερα θετικές για το νέο τρέχον συμβόλαιο, το οποίο επέστρεψε κοντά στο επίπεδο των 17 δολαρίων.

    Ακόμα κι έτσι πάντως, οι εβδομαδιαίες απώλειες έφτασαν το 32%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία του WTI.

    Την Παρασκευή το αμερικανικό αργό έκλεισε πάντως με άνοδο 2,7% στα 16,94 δολάρια το βαρέλι, λαμβάνοντας ώθηση από τη σταδιακή άρση του lockdown σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά και την επίπτωση που έχει η πτώση της τιμής στην παραγωγή, καθώς σε αυτά τα επίπεδα θεωρείται ασύμφορη η δραστηριότητα αρκετών πετρελαϊκών εταιρειών.



    ΣΧΟΛΙΑ