• ΑΓΟΡΕΣ

    Σωκράτης Λαζαρίδης: «Θα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε πίσω κεφάλαια που έφυγαν από το Χ.Α.»

    • NewsRoom
    Σωκράτης Λαζαρίδης ΕΧΑΕ Χρηματιστήριο

    Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών


    Υπάρχει μαγιά για να αποτελέσει το 2019 χρονιά επανάκαμψης εταιρειών στο ελληνικό χρηματιστήριο, υποστηρίζει ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Χρηματιστήρια, δηλώνοντας ότι ευελπιστεί πως σε εύλογο χρόνο «θα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε πίσω κεφάλαια που έφυγαν από το Χρηματιστήριο Αθηνών».

     

    «Το X.A. είναι ένα σχετικά ρηχό χρηματιστήριο, που σε μεγάλο ποσοστό ελέγχεται από τις επενδυτικές θέσεις των ξένων, συνεπώς η πορεία του το 2019 θα εξαρτηθεί από το κλίμα που θα επικρατεί διεθνώς και από τις εξελίξεις που θα τρέχουν στο πολιτικό πεδίο. Εμείς, ως θεσμικοί φορείς στοχεύουμε στην ενίσχυση των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τον κλάδο και με τους αντίστοιχους φορείς για τις επιχειρήσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στην dealnews ο κ. Λαζαρίδης, προσθέτοντας ότι το θέμα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, της διαφάνειας, είναι πολύ υψηλά στις προτεραιότητες των funds και με αφορμή την υπόθεση Folli Follie.

    Ο κ. Λαζαρίδης εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία, δηλώνοντας ότι πιστεύει «πως σε εύλογο χρόνο θα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε πίσω κεφάλαια που έφυγαν από το XA. Διαπιστώνουμε πως υπάρχει ενδιαφέρον από μικρομεσαίες και μικρότερες εταιρείες για να αντλήσουν κεφάλαια -μέσω του X.A.- και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ξανανοίξει η πόρτα της Λεωφόρου Αθηνών».

    Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον που υπάρχει, διευκρινίζει ότι αρκετές εξαγωγικές επιχειρήσεις, εταιρίες με growth από κλάδους και τομείς που αναπτύσσονται τα τελευταία 2-3 χρόνια, καινοτόμες στην πλειονότητά τους, έχουν συμμετάσχει στις ειδικές ημερίδες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαγωγικές κλπ., ενώ άλλες δείχνουν ενδιαφέρον.

    «Για παράδειγμα, η Sunlight πριν προχωρήσει στην έκδοση εταιρικού ομολόγου, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εισόδου της στο X.A.. Υπάρχει μαγιά για να αποτελέσει το 2019 χρονιά επανάκαμψης εταιρειών στο χρηματιστήριο. Για αυτό τον λόγο θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και την Eναλλακτική Aγορά/EN.A. και άλλες αγορές για εταιρείες αυτού του μεγέθους», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

    Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει ότι «τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ξένοι επενδυτές, οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα σταθμίσουν ανάλογα την διεθνή κατάσταση και τις εξελίξεις στο εσωτερικό. Ελπίζοντας πως το 2018 είναι μία άσχημη χρονιά για το χρηματιστήριο, που την αφήνουμε πίσω μας για κάτι καλύτερο το 2019».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλυπτικά στοιχεία: Κι όμως, οι εκλογές κάνουν… καλό στο ελληνικό χρηματιστήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίμος Μελισσάρης: «Ναρκοπέδιο με εκπληκτικές ευκαιρίες το ΧΑ το 2019» – Τι να προσέξετε



    ΣΧΟΛΙΑ