• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεδρίαση «ρόλερ κόστερ» στη Wall Street. Δεύτερη ημέρα απωλειών για Apple και Dow Jones

    Stock


    Με μεγάλη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τρίτης στη Wall Street, με τις μετοχές να προσπαθούν να κερδίσουν μέρος από τα χαμένα εδάφη της προηγούμενης συνεδρίασης, ωστόσο η αγορά ακολουθούσε τις μεταπτώσεις της μετοχής της Apple.

    Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,4%, ο τεχνολογικός Nasdaq (+0,03%) έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος και ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,15%.

    Τα πρωινά κέρδη εξανεμίστηκαν καθώς, ο ενεργειακός κλάδος υποαπέδωσε με την τιμή του αργού πνα σημειώνει την 12η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, στα 55 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες άνω του 7%.

    Το ήδη αρνητικό κλίμα ήρθε να επιβαρύνει η έκθεση Νοεμβρίου του ΟΠΕΚ, στην οποία αναφέρεται πως η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία μπορεί να φθάσει τα 11,24 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, κάνοντας στην ουσία λόγο για ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου! Η πρόβλεψη αυτή του ΟΠΕΚ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία τον Οκτώβριο σημείωσε νέο ρεκόρ σε όλη τη μετασοβιετική περίοδο φθάνοντας τα 11,6 εκατομμύρια τόνους ημερησίως.

    Οι μετοχές των Exxon Mobil, Chevron και Marathon Oil παρέσυραν τον ενεργειακό κλάδο 2% χαμηλότερα.

    Η μετοχή της Apple δεν κατάφερε να ανακάμψει από τις χτεσινές απώλειες και έκλεισε με πτώση -1% στα 192,23 δολάρια. Η Goldman Sachs περιόρισε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες κλείνοντας με απώλειες 0,55%.

    Το αρνητικό κλίμα επικάλυψε και τα καλά αποτελέσματα τριμήνου της Home Depot. Η αλυσίδα καταστημάτων βελτίωσης κατοικίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,87 δισ. δολαρίων, υψηλότερα 32%.Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 5,1% στα 26,3 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 26,26 δισ. δολάρια.

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ