• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε νέα άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

    • NewsRoom
    Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

    Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ


    Υποτονικό το κλίμα στην αγορά σήμερα καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

    Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου οδεύει προς το 3% μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, με τις οποίες τίθεται οριστικό τέλος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος Ιουνίου.

    Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών (1,012). Αντιθέτως οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων ομολόγων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία -άκαιρη όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ έγινε το 2011, εν μέσω της μεγάλης κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

    Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,93% από 2,87% χθες έναντι 0,84% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,03% από 2,07% που έκλεισε χθες.

    Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0809 δολ. από το επίπεδο των 1,0815 δολ. που άνοιξε η αγορά.

    Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0826 δολ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Το σενάριο για την Ελλάκτωρ που κάνει τον γύρο της αγοράς και γιατί η παραμονή του Μυτιληναίου πάνω από τα 16 ευρώ φέρνει πιο κοντά τον MSCI

    Wall Street: Επιστροφή στο κόκκινο για τους βασικούς δείκτες, στο 2,8% εκτοξεύθηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ