• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι ασιατικές αγορές


    Σε υψηλό τριών εβδομάδων βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά κέρδη που σημειώθηκαν στα χρηματιστήρια της Αμερικής την Πέμπτη, εν μέσω δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

    Συγκεκριμένα, από το προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι  είχε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Κινέζο πρόεδρο και πως συζήτησαν πάρα πολλά θέματα δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο εμπόριο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδους της G20 που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου.

     Στον απόηχο, οι δείκτες  Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν κέρδη άνω του 1%, ενώ στην Ασία ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific shares, που δεν περιλαμβάνει την αγορά της Ιαπωνίας βρέθηκε σε επίπεδα που είχε να δει από την 10η Οκτωβρίου.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με  κέρδη 2,7% και ο Shenzen ενισχύθηκε 3,96%.Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη άνω του 3,95%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξης του 2,63% στις 22.243 μονάδες, ενώ στις επιμέρους μετοχές η Sumitomo κατέγραψε άλμα 14,59%, ενώ και η μετοχή της Softbank αντέδρασε από τις χτεσινές απώλειες κλείνοντας 4,61% υψηλότερα.

    Στην Ινδία, o Sensex καταγράφει κέρδη 1,72%, ο IDX στην Ινδονησία ενισχύεται 0,84% και ο Kospi στη Ν. Κορέα τερμάτισε τις συναλλαγές 3,53% υψηλότερα.

    Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX κινήθηκε οριακά υψηλότερα κατά 0,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ